Ifølge USA’s vicepræsident JD Vance kan man finde på at ramme Rusland med både sanktioner og militære aktioner. Den udtalelse kommer i kølvandet på, at den amerikanske forsvarsminister antydede det modsatte.
Krigen i Ukraine har snart stået på i tre år.
Rusland, der blandt andet har indsat nordkoreanske tropper, har indtil videre være forskånet USA’s direkte indblanding i krigen.
Noget tyder dog på, at det ikke nødvendigvis fortsætter sådan.
(Artiklen fortsætter under billedet)
![](https://presse-fotos.dk/wp-content/uploads/2025/02/bf39aa72-9ade-41c0-b29c-df2ed11a8620-1024x768.jpg)
I hvert fald, hvis Ruslands præsident, Vladimir Putin, ikke går med til en fredsaftale med Ukraine, der samtidig sikrer landets langsigtede uafhængihed.
Sådan lyder det fra den amerikanske vicepræsident, JD Vance, i et interview med The Wall Street Journal.
Vicepræsidenten tilføjer desuden, at det samtidig ikke er umuligt, at der indsættes amerikanske tropper i Ukraine, hvis fredsaftalen ikke bliver forhandlet på så god fod som man ønsker.
Der er bare et problem.
Det er ikke andet end et par dage siden, at den amerikanske forsvarsminister, Pete Hegseth, sagde noget nær det modsatte.
Vil ikke indsætte styrker
Pete Hegseth udtalte onsdag på et pressemøde, at der ikke vil blive sendt amerikanske tropper til Ukraine.
Forinden havde han pointeret, at det ikke var realistisk, at landet bliver en del af NATO.
‘I stedet skal enhver sikkerhedsgaranti bakkes op af dygtige europæiske og ikke-europæiske tropper,’ sagde han og tilføjede:
‘For at gøre det klart: Som en del af en sikkerhedsgaranti vil der ikke blive sendt amerikanske tropper til Ukraine.’
Rasmus Jarlov, der er folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti, rettede torsdag skarp kritik af USA’s pengemæssige involvering i krigen.
‘Europa har betalt – og vil fortsat betale – meget mere til forsvaret af Ukraine end USA,’ skriver han på det sociale medie X.
Blandt andet Danmark støtter det krigshærgede land med enorme summer.
‘NATO har oplyst, at Danmark målt i procent af BNP ligger øverst i alliancen i forhold til militær støtte til Ukraine,’ skrev Forsvarsministeriet torsdag i en pressemeddelelse.
Om det bliver JD Vance eller Pete Hegseth, der i sidste ende får ret vil tiden vise – måske før vi ved af det.
JD Vance er nemlig i øjeblikket i München, hvor den årlige sikkerhedskonference afholdes. Her deltager en lang række statsledere, herunder den danske Statsminister Mette Frederiksen.
På sikkerhedskonferencen forventes det, at den amerikanske vicepræsident vil holde et møde med Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj.
Præsident Trump havde ellers torsdag oplyst, at alle tre parter, både USA, Ukraine og Rusland, ville mødes i München.
Det har Ukraine dog afvist.
Presse-fotos.dk har været på reportagetur i Ukraine og har i den forbindelse talt med den ukrainske soldat Ostap Jarmoluk, der fortæller om sin væreste oplevelse ved fronten: “Til sidst endte jeg med at blive ramt af tre skud i ryggen,” fortæller han blandt andet.