Populær festuge i krise: Fremtiden er usikker

Illustrationsfoto.

Økonomiske udfordringer truer den populære festuge, og dermed er der risiko for aflysning af næste års festligheder.

Mellem 80.000 og 100.000 danskere tager del i festlighederne hvert år, når festugen løber af stablen.

Men måske har morskaben nået sin afslutning i 2024, hvor den 44. udgave blev afholdt.

I øjeblikket ser det nemlig vanskeligt ud for festugen at få økonomien til at hænge sammen. Dermed er der risiko for, at afholdelsen af næste års festligheder kan blive sat i fare.

Det skriver TV 2 Øst.

Det drejer sig om Vordingborg Festuge. Her beretter talsmand og medarrangøren, Kim Ingemann Erichsen, til mediet, at der er store udfordringer med at skaffe sponsorer.

Ifølge TV 2 Øst kom festugen ud med et overskud på 30.000 kroner i sommer, men det har altså ikke været nok til at sikre festugens overlevelse.

Kim Ingemann Erichsen oplyser således, at der skal være en bundlinje på 300.000, hvis tingene skal hænge sammen.

Endnu uvist

Vordingborg Festuge har haft fordel af en momsfritagelse, hvilket har gjort det muligt for arrangørene at spare 25 procent, når de har booket koncerter.

Når sponsorerne udebliver, bliver det dog udfordrende at redegøre overefor Skat, at de fortsat er berettigede til momsfritagelsen.

“Det skal nu anskueliggøres over for Skat, at der er en klar plan for en økonomi, der i 2025 vil kunne lave et overskud på op imod 300.000 kroner. Det betyder, at der skal kunne dokumenteres ekstraindtægter i form af sponsorater, plan for prisstigninger på mad og drikkevarer samt eventuelt en støtteindsamling,” siger Kim Ingemann Erichsen til mediet.

Desuden siger talsmand og medarrangøren, at det uden fritagelsen er svært for ham og de andre medarrangører at vide, om Vordingborg Festuge kan afvikles i 2025.

På bare 15 minutter blev alle billetter revet væk til den danske festival, der tiltrækker både musikelskere og kendisser.