03. nov. 2022 - 14:35

Voldtog 14-årig pige: 41-årig mand idømt forvaringEn 41-årig mand er torsdag blevet idømt forvaring på ubestemt tid for en lang række overgreb mod børn

Fuldbyrdet voldtægt, voldtægtsforsøg, blufærdighedskrænkelse, ulovlig tvang og besiddelse af børnepornografi.

Alle sammen overgreb som en 41-årig mand ved Retten i Svendborg torsdag er dømt skyldig i at have begået mod børn.

En dom som nu koster ham forvaring på ubestemt tid.

Ved at udgive sig for at være en 15-årig dreng i chatsamtaler på sociale medier, fik den 41-årige mand i 2020 og 2021 flere piger til at sende ham nøgenbilleder. I flere tilfælde sendte han også billeder tilbage af sit erigerede lem.

’Gennem tvang og trusler instruerede han også pigerne til at udføre seksuelle handlinger på sig selv,’ oplyser Fyns Politi og tilføjer:

’Han er også dømt skyldig i at have begået fuldbyrdet voldtægt mod en 14-årig pige samt i at have forsøgt voldtægt.’

Den 41-årige mand blev allerede den 14. oktober dømt skyldig i sine gerninger, men først torsdag den 3. november har han modtaget sin strafudmåling.

SE OGSÅ: NYE DETALJER OM FIELD’S-SKYDERIET OFFENTLIGGJORT: SKYD EFTER HOVED OG TORSO

Forvaring er en tidsubegrænset foranstaltning, som træder i stedet for en almindelig fængselsstraf, når den dømte af retten anses som værende særlig farlig, og hvor retten finder forvaring nødvendig for at forhindre den dømte i at begå ny kriminalitet. Kun personer, der er dømt for personfarlig kriminalitet og seksualforbrydelser, kan idømmes forvaring. 

Efter tre års forvaring skal der tages stilling til, om forvaringen kan opretholdes.