Voldsomt brandangreb: ‘Der er erklæret krig i byen’

Politiet vurderer nu, at et voldsomt brandangreb mod en etageejendom, hvor 47 personer måtte evakueres, sker som hævn mod et knivstikkeri

Natten til tirsdag klokken 00.52 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om brand i en lejlighed på Gudrunsvej i Aarhus-bydelen Brabrand.

Branden udviklede sig ifølge politiet meget hurtigt, og der var voldsomme flammer på begge sider af etageejendommen samt røg i hele opgangen.

Det medvirkede, at 47 personer måtte evakueres fra deres hjem.

“Vi er nu færdige med undersøgelserne ude på brandstedet, og ud fra den indledende efterforskning er det vores vurdering, at branden var påsat. Det har været en voldsom brand, og der er omfattende skader på stedet. Det er naturligvis meget alvorligt i en etage-ejendom, hvor der er så mange mennesker til stede, og vi efterforsker sagen intensivt for at finde frem til en eller evt. flere gerningspersoner,” siger politiinspektør Anders Uhrskov.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Det røg meget kraftigt under branden

Det er på nuværende tidspunkt Østjylland Politis umiddelbare vurdering, at brandangrebet sker som hævn til et groft overfald på Øster Allé i Viby J sidste lørdag aften, hvor en 21-årig mand blev stukket flere gange med kniv, mens han sad i en parkeret bil.

Den 21-årige mand overlevede overfaldet, men han ønsker ikke at deltage i opklaringen af nogen af sagerne.

“Vores efterforskning peger på, at sagerne hænger sammen, og det er vores vurdering, at der er tale om uoverensstemmelser imellem en mindre gruppe personer i det kriminelle miljø,” siger Anders Uhrskov og uddyber:

“Det er fuldstændig uacceptabelt, når vi ser denne type af alvorlige, personfarlige forbrydelser. Samtidig vil vi ikke finde os i, at man i det kriminelle miljø lukker sig om sig selv og nægter at medvirke til sagernes opklaring. Har man informationer om de her sager, skal de gives til politiet.”

Presse-fotos.dks udsendte, der har kontakt med flere borgere i området, fortæller, at mange unge mener, at der nu er udbrudt krig i bydelen mellem kriminelle grupperinger.

En ung mand er natten til onsdag blevet dræbt på åben gade i København. Politiet mistænker, at en 25-årig kvinde står bag drabet og har skredet til anholdelse af hende.