10. sep. 2021 - 13:37

Voldsomme billeder: 76-årige Alice blev skambidt af rottweiler og hundeejeren stak af – politi har ikke besluttet, hvad der skal ske med hundenADVARSEL: Denne artikel indeholder voldsomme billeder.

Det var middagstid, efterårssolen skinnede og 76-årige Alice Aaberg havde været på sin sædvanlige gåtur til Risbjerg kirkegård i Hvidovre for at besøge sin nyligt afdøde mands gravsted forrige mandag. Det var på vej ud af kirkegården, at Alice Aaberg fik øje på en kvinde med en stor, sort rottweiler, som kom gående imod hende længere nede ad stien.

“Hold da op, det er en stor hund. Den ser godt nok lidt bidsk ud, tænkte jeg,” siger Alice Aaberg. 

Da rottweileren og hundeejeren nærmede sig Alice Aaberg kunne hun se, at ejeren holdt hunden i “meget lang snor til så stor en hund”. Derfor forsøgte hun at gå væk fra kvinden og hendes store hund. 

“Jeg går et par skridt til højre ud i græsset, og jeg kigger slet ikke på kvinden eller hunden overhovedet, for jeg skulle bare væk.”

“Og så da vi står på siden af hinanden, så går hunden amok, og ejeren kan slet ikke holde den. Så angriber den mig og bider mig i armen.”

76-årige Alice Aaberg husker ikke hvad hun gjorde i situationen, eller hvor længe rottweileren bed sig fast i hendes arm. Men på et tidspunkt slap rotweileren hendes arm, hvorefter ejeren sagde “undskyld”. 

“Jeg siger til hende, at det er ikke ok, men så siger hun bare undskyld igen. Så siger jeg, at jeg skal have hendes navn, og så siger hun bare nej og begynder at løbe væk med hunden.”

“Og så stod bare tilbage der med en arm, hvor det løb ned med blod. Jeg gik totalt i chok. Der var ikke nogen mennesker i nærheden, og skulle jeg tage på skadestuen, eller hvad skulle jeg gøre?”

Efter et stykke tid fik Alice Aaberg samlet sig til at kunne ringe til sin datter, som kørte hende på skadestuen. Ifølge Alice Aaberg gav lægerne udtryk for, at det var et voldsomt sår, som ikke kunne syes, men skulle i stedet lukkes med 10 strips. 

Efterfølgende anmeldte Alice Aaberg episoden til Københavns Vestegns Politi, som opfordrede hundeejeren til at melde sig selv. 

Det nåede hundeejeren dog ikke, da Alice Aabergs barnebarn efterlyste ejeren i en lokal hvidovre-gruppe på Facebook og fik mere end 200 henvendelser, om hvem kvinden kunne være og hvor hun boede. Ifølge Alice Aaberg førte det til, at politiet fandt frem til kvinden, som erkendte episoden og fik en bøde. 

Rotweileren er nu i Københavns Vestegns Politis varetægt, hvor politiet skal lave en såkaldt adfærdstest af hunden. 

“Når adfærdstesten ligger klar, bliver der taget stilling til, hvad der skal ske med hunden,” lyder det fra Københavns Vestegns Politi til TV2 Lorry. 

Ifølge Presse-fotos.dk’s oplysninger kan politiet efter adfærdstesten er afsluttet, vælge at aflive hunden eller give den tilbage til ejeren med besked om, at hunden skal bære mundkurv udenfor.

Alice Aaberg, som siden har været mærket af episoden psykisk, hvor der ikke længere “skal så meget til at vælte læsset”, er ikke i tvivl, om hvad hun mener, politiet burde gøre med rottweileren. 

“Jeg kan godt lide hunde, men en der har forvoldt skade på den her måde, skal ikke have lov til at gå rundt, fordi ejeren har ikke kontrol over den. Jeg ønsker absolut ikke at møde den igen, så jeg ønsker ikke, at den skal gå rundt i gaderne.” 

Men der er jo en reel chance for, at politiet beslutter sig for at give hunden tilbage til ejeren og sige, at den bare skal have mundkurv på. Hvordan ville du have det med det?

“Ikke godt. Lige pt har jeg ikke gået over på kirkegården, fordi det sidder i mig, men har i stedet kørt derover i min bil. Hvis jeg får at vide, at ejeren får den tilbage og den bare skal have mundkurv på, hvem skal så kontrollere, at den har det? Så vil jeg ikke have det godt med at gå den vej over på kirkegården.” 

Ifølge Københavns Vestegns Politi ligger adfærdstesten af rottweileren klar snarest.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER