07. dec. 2021 - 11:38

Voldelig uge: Syv personer ramt af skud på få dageFlere skudepisoder har i løbet af de sidste par dage spredt sig i Københavnsområdet. Siden torsdag den 2. december er tre unge mænd blevet dræbt, mens fire er blevet såret. Én af de sårede mænd er fortsat i kritisk tilstand.

Fire skudepisoder siden torsdag

Torsdag eftermiddag den 2. december blev en mand skudt på gade ved Nørrebrogade og Sorgenfrigade. Den 27-årige mand blev hastet på hospitalet, men døde efterfølgende af sine kvæstelser.

Dagen efter blev tre personer skudt ved en frisørsalon på Islevbrovej i Rødovre. En 17-årig bulgarsk teenager døde af sine kvæstelser efter skudepisoden, mens en 28-årig mand blev hårdt såret. Derudover blev en 15-årig dreng skudt i hånden.

Lørdag den 4. december sker der endnu en skudepisode på Nørrebro. Denne gang på en vandpibecafé på Åboulevarden. Her blev en 39-årig mand skudt i hovedet og er fortsat i kritisk tilstand.

Natten til tirsdag den 7. december bliver yderligere to mænd skudt i Herlev. Her er den ene afgået ved døden, mens den andens tilstand er stabil.

Kan være forbundne

Ifølge politiet kan det endnu ikke siges, om de fire skudepisoder er forbundne. Dog udtaler de, at teorien om at skudepisoderne kan være banderelaterede begynder at fylde mere og mere i efterforskningen.

For et par uger siden kunne B.T. fortælle, at et konfliktnotat fra Nationalt Efterforskningscenter (NEC) klargjorde, at en ‘voldelig konflikt’ udspiller sig med to bandegrupperinger.

Politiet efterforsker således om skudene kan være relateret til den tidligere omtalte bandekonflikt.

Politiet efterforsker skudepisoden på Nørrebrogade den 2. december.
Politiet i Rødovre efter skudepisoden den 3. december.
Politiet ved gerningsstedet den 4. december.
Politiet efterforsker skudepisoden den 7. december.