04. feb. 2024 - 10:44

Vinduerne blæst ud: Mand lagt i kunstig koma

Årets pressefoto - Station Espergærde kaldes til voldsom bygningsbrand og haster til stedet hvor de mødes af voldsomme flammer og kraftig røgudvikling. Grundet omfanget af branden kaldes station Fredensborg også som støtte. Branden formodes påsat men er aldrig opklaret
Illustrationsfoto: Kraftig bygningsbrand


En beboer i et rækkehus i Støvring er søndag indlagt til behandling på sygehuset efter en voldsom brand i et rækkehus i Støvring i Himmerland lørdag aften.

Hos Nordjyllands Politi oplyser vagtchef Bruno Brix søndag til Ritzau, at manden er lagt i såkaldt kunstig koma, formentlig fordi han på grund af branden er blevet udsat for røg.

Manden formåede selv at komme ud af huset, hvor branden udviklede sig til det, der af politiet beskrives som en “fuldt udviklet rumbrand”.

Ifølge Bruno Brix er brandstedet søndag morgen endnu ikke frigivet, og det er for tidligt at konkludere, hvordan branden er startet.

Politiet oplyste tidligt søndag til det lokale medie Nordjyske, at der formentlig er tale om en brand, som er opstået på grund af rygning i sengen.

Beredskabsstyrelsen udgiver hvert år en rapport om de brande i Danmark, som koster menneskeliv. Den seneste rapport omhandler dødsbrande i 2022.

I 2022 mistede 52 personer livet i såkaldt utilsigtede dødsbrande, altså situationer, hvor der ikke var tale om manddrab eller selvmord. I tre ud af fire tilfælde var rygning årsag til branden.

LÆS OGSÅ: Politimand frifundet: Viste billede af Kim Walls torso