Vindmølle-eksplosion i København

Politiet og brandvæsenet er til stede på land og skal til at sejle ud til vindmøllen

En vindmølle i København er netop blevet ramt af en eksplosion. Det har efterfølgende ført til en brand og en større udrykning

Torsdag formiddag kort efter klokken 11.00 har Københavns Politi og Hovedstadens Beredskab modtaget en anmeldelse om en eksplosion i en vindmølle. Eksplosionen har ført til en efterfølgende brand.

Vindmøllen ligger i en havvindmøllepark ud for Prøvestenen på Amager.

Derfor er brandvæsenet og politiet rykket talstærkt ud til Prøvestenen, hvor flere både er flere sat i vandet for at sejle beredskabsfolk ud til den pågældende vindmølle.

Det bekræfter Hovedstadens Beredskab.

‘Der har været en eksplosion på en etage. Vi er landet ved vindmøllen med tre både. Vi har taget en resurseperson med, som kan anvise adgang og lignende,’ oplyser Hovedstadens Beredskab.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Brandvæsenet er sejlet ud til vindmøllen i både

Ved brandvæsenets ankomst til vindmøllen, var branden stoppet.

‘Men der er en del røg og dermed en udluftningsopgave for os,’ lyder det fra Hovedstadens Beredskab, der forventer at være på stedet et par timer endnu.

Der er ikke meldinger om, at nogen personer skal være kommet til skade. Det bliver efterfølgende en opgave for Københavns Politi at klarlægge brandårsagen.

Det er blot få dage siden, at der udbrød en voldsom og ødelæggende brand ud i den ikoniske bygning Børsen. Siden da har brandvæsen og politiet arbejdet på stedet, og torsdag oplyses det, at afspærringerne omkring Børsen forlænges.