Ville smugle amfetamin-olie ind i Danmark i en autocamper: Hårde straffe til to hollændere

Foto: Politiet

To hollandske statsborgere på henholdsvis 40 og 65 år har mandag ved Retten i Aarhus fået 16 års fængsel for at forsøge at smugle amfetamin-olie ind i Danmark.

Den 65-årige fragtede olien fra Holland til en landejendom nær Odder i den autocamper, som du kan se billede af her på siden. På samme landejendom anholdt politiet få dage senere de to personer, mens de var i færd med at fremstille amfetamin.

Den 40-årige er dømt for at modtage bestillingen fra Danmark og at koordinere indsmuglingen af de 65 liter amfetaminolie, der svarer til 165,5 kg færdigblandet amfetamin. 

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) kom på sporet af de to mennesker, der nu er er dømt, da NSK efterforskede sagen om fremstilling af amfetamin.

Her identificerede NSK blandt andet krypterede korrespondancer, der kunne knyttes til de to hollændere (artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Politiet

NSK har under efterforskningen haft et tæt samarbejde med både hollandsk og norsk politi. 

Begge de dømte blev desuden idømt udvisning for bestandigt. Den 40-årige har anket dommen til frifindelse, mens den 65-årige har udbedt sig betænkningstid.

Senioranklager hos NSK, Jeanni Andreeva, siger i en pressemeddelelse:

”Jeg er tilfreds med dommen, der afspejler, at myndighederne ser alvorligt på indsmugling af amfetaminolie, der kan bruges til at fremstille amfetamin. Dommen er et resultat af en vedholdende efterforskningsindsats og et godt internationalt politisamarbejde.”