24. jan. 2022 - 23:17

Vild knallertjagt: Væltede to gange og blev anholdtKort før klokken 18:46 lørdag bemærkede en patrulje på Gl. Ringstedvej i Holbæk en knallert, som hurtigt kom kørende fra området ved Ladegårdsparken og herefter kørte mod Valdemar Sejrsvej. To personer, som var delvist maskerede, sad på knallerten, hvorfor politiet ønskede at kontrollere dem nærmere.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

En kontrol var dog ikke noget, som føreren af knallerten var med på og forsøgte derfor at flygte fra patruljebilen ved blandt andet at køre op på fortovet, hvor en mand og et barn kom gående som fodgængere. De måtte rykke sig og presse sig op ad en hæk for at undgå at blive påkørt af knallerten.

Knallerten fortsatte videre med en hastighed, som politiet vurderer, var højere end den tilladte for knallerter og kørte ind på en tankstation. Her strejfede knallerten en bil på et sidespejl og et hjørne af bilen. Det resulterede i, at knallerten med de to væltede og passageren, som sad bag på knallerten, flygtede til fods.

Føreren af knallerten fortsatte sin kørsel væk fra tankstationen og over et græsareal, hvor han igen mistede kontrollen over knallerten og væltede. Føreren af knallerten forsøgte også at flygte til fods, men blev indhentet og anholdt.

Føreren, en 21-årig mand fra Holbæk, fik foretaget en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af euforiserende stoffer under kørslen. Føreren havde heller ikke kørekort til hverken bil eller knallert, hvorfor det ikke var tilladt for ham at føre knallerten, ovenikøbet med en passager. Den 21-årige blev også sigtet for at have udsat de to fodgængere for overhængende fare, da han kørte forbi dem på fortovet under flugten fra politiet.

Den 21-årige blev løsladt efter udtagelsen af blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og efter afhøring i anledning af de forskellige sigtelser. Den 21-årige kan forvente at høre nærmere, når efterforskningen i sagerne er afsluttet. Herunder en undersøgelse af knallerten, som skal fastslå, om der er blevet foretaget eventuelle konstruktive ændringer.

Det lykkedes ikke politiet at finde den flygtede passager fra knallerten i første omgang.

Ej heller manden og barnet, som blev nødt til at flytte sig på fortovet, da knallerten kom susende, er blevet identificeret.

Politiet i Holbæk vil gerne i kontakt med manden og barnet for at kunne afhøre dem som vidner til den 21-åriges kørsel, ligesom politiet gerne vil i kontakt med personer, der har bemærket den flygtende passager fra knallerten i området.

Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.