20. jan. 2023 - 23:32

Vild fredag aften i Stockholm: Skyderi, biljagt, maskingevær i bilen – og mand dræbtEn mand i 40-årsalderen blev fredag aften skudt og dræbt ved shoppingcentret Huvudsta Centrum i Solna nord for Stockholm. Det skriver Aftonbladet på deres hjemmeside.

“Ved 22-tiden fik vi en anmeldelse om skud,” siger Stockholmspolisens talsperson, Per Fahlström, til mediet.

Den dræbte mand blev fundet livløs og med betydelige skader fra skud uden for shoppingcentret.

I nærheden er der set en bil, som måske er den samme som en bil, der også blev set i Fruängen i det sydlige Stockholm tidligere på aftenen, hvor der faldt skud mod en lejlighed.

En time efter denne skudepsiode kom der en melding om en ny skudepisode et stykke derfra. Det havde nu intet på sig, men politiet var på dette tidspunkt i gang med at forfølge en bil i nærområdet.

“Politiets patrulje forsøgte at standse en bil i Hammarbyhojden, men bilens fører nægtede at stoppe op,” skrev Stockholmspolisen på deres hjemmeside ifølge Aftonbladet.

Det udviklede sig til en længere biljagt, der dog sluttede i Gullmarsplan, da føreren mistede herredømmet over bilen og kørte galt.

Herefter anholdt politiet to teenagere i bilen, mens det lykkedes for en tredje mand i 20-års alderen at løbe væk. Ham fik politiet dog anholdt senere.

I bilen fandt politiet et ladet maskingevær, som muligvis kan have med skudepisoden tidligere på aftenen at gøre.

Under alle omstændigheder bliver de anholdte sigtet for grov overtrædelse af våbenlovgivningen.

Bilen har politiet beslaglagt til nærmere undersøgelse.ANDRE LÆSER OGSÅ