26. maj. 2023 - 9:13

Video: Se ukrainsk havdrone eksplodere i russisk krigsskibFoto: Det ukrainske forsvarsministerium

En video delt af det ukrainske forsvarsministerium viser angiveligt, at en havdrone sejler ind – og eksploderer – i et stort, russisk krigsskib (se videoen nederst)

Det russiske krigsskib Ivan Khurs fra den russiske sortehavsflåde var torsdag på vej mod Bosporusstrædet, da det ifølge russerne blev angrebet af tre havdroner.

Annonce

‘I dag klokken 5.30 foretog Ukraines væbnede styrker uden held et forsøg på at angribe ‘Ivan Hurs’ fra Sortehavsflåden. Det skete med tre ubemandede speedbåde,’ skriver det russiske forsvarsministerium ifølge Ritzaus Bureau på mediet Telegram.

Ifølge russerne blev alle tre havdroner neutraliseret, inden de nåede frem til Ivan Khurs.

SE OGSÅ: DHB ER I GANG: POLITIET HAR KLIPPET FØRSTE NUMMERPLADE

En video delt af de ukrainske forsvarsministerium giver dog en anden opfattelse af angrebet.

Videoen viser nemlig, at det russiske krigsskib bliver ramt af en af havdronerne, mens maskingeværssalver bliver affyret mod dronen.

Annonce

‘Når et russisk rekognosceringsskib ‘Ivan Khurs’ møder en ukrainsk drone. I sandhed et perfekt match!, skriver ministeriet på Twitter.

Flere billeder på Twitter viser samtidig, at et skib i Sortehavet er i brand og udvikler kraftigt, sort røg. Presse-fotos.dk kan dog ikke ud fra billederne verificere, om der er tale om Ivan Khurs.

Se videoen her:ANDRE LÆSER OGSÅ