Vestegnen: Slagsmål gav fængsel

Fængsel til fodboldfan for grov uorden på togstation

En 22-årig mand skal 40 dage i fængsel efter et større slagsmål på Glostrup Station dagen før en fodboldkamp på Brøndby Stadion.

I september rejste anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi tiltaler mod 18 fodboldfans efter et slagsmål på Glostrup Station den 13. maj kl. 18.45.

Torsdag afsagde Retten i Glostrup sin anden dom i rækken. Denne gang blev en 22-årig mand fra København idømt 40 dages fængsel for at maskere sig og være en del af en større gruppe, som skabte grov forstyrrelse af ro og orden, uden at han dog selv aktivt tog del i slagsmålet. 

Den aften, som var dagen før en fodboldkamp på Brøndby Stadion mellem Brøndby IF og FC København, kom to grupper af mænd i slagsmål med hinanden midt mellem andre mennesker på perronen. 

”Den tiltalte var tidligere idømt en fængselsstraf for tilsvarende uroligheder, og det indgik som en skærpende omstændighed for strafudmålingen i denne sag,” siger specialanklager Pierre Nydal, anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

Den dømte erkendte sig delvist skyldig i den rejste tiltale og modtog dommen.

Sideløbende har han og 14 andre af de tiltalte fået et generelt karantæneforbud mod at opholde sig ved landskampe, ved kampe i superligaen, i 1. og 2. division og internationale UEFA-kampe i hele Danmark de næste to år.