Verdens ældste har fødselsdag – så gammel bliver hun

Maria Branyas Morera - Foto: Guinness World Records

Verdens ældste nulevende person har mandag fødselsdag. Hun har oplevet to verdenskrige og et hav af andre særpræget ting

Ud over at hun er hørehæmmet og har mobilitetsproblemer, har verdens ældste person Maria Branyas Morera faktisk ikke de store skavanker.

“Hun har et fuldstændigt klart hoved. Hun husker med imponerende tydelighed begivenheder fra, da hun kun var fire år gammel, og hun har ingen hjertekarsygdomme, der er almindelige hos ældre mennesker,” siger forskeren Manel Esteller, der har undersøgt den ældre kvindes genetik, til Guinness World Records.

Mandag var en anderledes dag end ellers for Maria Branyas Morera, der vågnede op til balloner og kage på hendes fødselsdag.

Hun fylder i dag 117 år og er altså verdens ældste nulevende person.

Den rekord overtog hun i januar 2024, da den 118-årige Lucille Randon afgik ved døden.

Maria Branyas Morera er født den 4. marts 1907 i San Francisco, USA, men vendte tilbage til Spanien med sin familie, da hun var otte år gammel.

Hun har boet i Catalonien lige siden dengang og har boet på det samme plejehjem de sidste 23 år.

“Hun er meget taknemmelig for alle de modtagne lykønskninger og den interesse, som så mange mennesker har vist for hendes helbredstilstand,” siger Eva Carrera Boix, direktøren for Marias plejehjem til Guinness World Records.

Foto: Guinness World Records