16. jan. 2024 - 13:24

Vanvidskørsel: Ung mand anholdt i mors bil

Arkivfoto


Unge kørte vanvidskørsel væk fra politiet.

Natten til tirsdag forsøgte en politipatrulje at standse en bilist på Smedelundsgade i Holbæk. Da patruljen vendte rundt efter bilisten, satte bilen farten op og kørte over for rødt lys i krydset ved Henriettevej. Bilisten kørte videre ad Roskildvej, L.C Worsøevej og videre til Valdemar Sejrsvej, hvor den igen kørte over for rødt lys.

Turen gennem Holbæk fortsatte med høj fart til Gl. Ringstedvej/Skagerakvej og videre til Stenhusvej. Undervejs kørte bilisten med hastigheder, som overskred fartgrænsen med 100%, skriver MIdt- og Vestsjællands Politi på X.

På Fjordvej kørte bilen ind i en støttemur for enden af en sti på Fjordvej og stoppede. Ingen kom noget til, men en ung mand forsøgte at løbe fra bilen, men blev stoppet af en hundepatrulje. I bilen sad tre unge mænd, som alle blev tilbageholdt.

Føreren viste sig at være en 17-årig ung mand uden kørekort. Han var narkopåvirket, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve og sigtet for vanvidskørsel. Bilen tilhørte hans mor, som blev gjort bekendt med sagen, og at hendes bil blev beslaglagt, hvilket hun accepterede.

De øvrige tre unge mænd, to på 16 år og en på 14 år, blev afhørt til sagen. Alle de unge kom fra Kalundborg Kommune. Den 14-årige blev kørt til tjek på sygehuset efter et kort møde med en politihund, men han var ikke kommet noget alvorligt til. Alle de unges forældre og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen.

Den 17-årige fører og hans forældre vil høre mere fra politiet når resultatet af blodprøve analysen kommer. Senere vil retten tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.