Vanvidskørsel på motorvejen: 49-årig kvinde havde promille på over 2,0

Tirsdag eftermiddag fik en 48-årig mand øje på en bil, der slingrede voldsomt og kørte med meget skiftende hastighed, mens han kørte på Djurslandsmotorvejen.

Han mistænkte derfor, at føreren af bilen var spirituspåvirket og ringede til politiet. Derefter besluttede han sig at køre efter den slingrende bil.

Bilen kørte via Østjyske Motorvej til Tilst-afkørslen, hvorefter den kørte et stykke ad Viborgvej mod Aarhus og efterfølgende lagde sig i den venstre svingbane, der også er tilkørslen til motorvejen.

Her besluttede den bagvedkørende mand at køre ind foran bilisten og afskære vejen.

Da han efterfølgende gik hen til føreren af den slingrende bil, virkede kvinden til at være faldet i søvn. Han fik hende til at køre bilen ind til siden og tog bilnøglerne fra hende, mens han ventede på, at politiet kom.

Ikke lang tid efter ankom betjentene til stedet og bad den 49-årige kvinde om at stige ud af bilen. Da kvinden steg ud af bilen, var det tydeligt at se, at hun var meget spirituspåvirket, eftersom hun havde svært ved at holde balancen og talte snøvlende.

Alkometertesten afslørede da også, at kvinden havde en promille på over 2,0.

Kvinden blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Samtidig blev kvindens bil beslaglagt, da en promille på over 2,0 betragtes som vanvidskørsel. Hun fik ligeledes inddraget sit kørekort.