10. dec. 2021 - 13:17

Vanvidskørsel: 47 biler beslaglagtKøbenhavns Vestegns Politi har beslaglagt 47 biler, siden loven om hvornår politiet kan beslaglægge biler i forbindelse med vanvidskørsel blev skærpet. Lovændringen skete den 31. marts 2021.

”At beslaglægge køretøjerne anvendt til vanvidsbilisme er et forholdsvist nyt værktøj, som vi gerne tager i brug, når sagen tilsiger det. Det er vores indtryk at de nye regler i den grad har vagt genlyd – men vi må konstatere at der fortsat er relativt mange vanvidsbilister på vejene. Derfor er det helt nødvendigt, at vi fortsætter indsatsen”, siger vicepolitiinspektør Lise Jensen i en pressemeddelelse.

Når en bil bliver beslaglagt i forbindelse med vanvidsbilisme, bliver sagen fremlagt for retten, som tager stilling til om bilen skal endeligt konfiskeres.

Beslaglagde tre biler fra samme mand

Politiet beskriver i pressemeddelelsen en specifik sag, hvor de har beslaglagt tre biler fra samme mand.

Manden, der ikke besidder et kørekort, er ifølge politiet blandt andet taget for vanvidsbilisme og spirituskørsel. I forbindelse med overtrædelserne har politiet beslaglagt den bil, som manden kørte i. Men hver gang har han blot erhvervet sig en ny.

Inden for et par uger har Retten i Glostrup konfiskeret hele syv biler i forbindelse med vanvidsbilisme.

Når bilen er endeligt konfiskeret i retten, bliver bilerne solgt på auktion.ANDRE LÆSER OGSÅ