Vanvidskørsel: 128 biler beslaglagt på Vestegnen – onsdag tog politiet en dyr Bentley

Arkivfoto

Siden reglerne for vanvidskørsel blev strammen for to år siden har Københavns Vestegns Politi beslaglagt 128 biler. I onsdags fik en fører konfiskeret en værdifuld Bentley

106 kilometer i timen racede en fører med igennem en byzone i Ishøj onsdag morgen.

Uheldigvis for føreren stod en færdselsbetjent og lasermålte bilisterne.

Derfor blev Bentleyen – en 2,5 ton tunge SUV med seksliters 12-cylindret turbomotor med over 600 hestekræfter – konfiskeret af politiet og transporteret væk.

Føreren havde leaset den store Bentley. Han protesterede over beslaglæggelsen, og sagen skal nu indbringes ved Retten i Glostrup.

Senere skal retten også tage stilling til, om han kan straffes med to dages fængsel og frakendelse af kørekortet i tre år, som vanvidsbilisme-loven fra marts 2021 har givet mulighed for at straffe med i disse sager, oplyser Vestegnens Politi.

128 biler beslaglagt

Siden vanvidspakken trådte i kraft for præcis to år siden i dag har Københavns Vestegns Politikreds beslaglagt i alt 128 biler.

Samme antal personer er blevet sigtet for vanvidskørsel. De fleste af dem på grund af spirituskørsel med en promille over 2,0.

Mange andre af sigtelserne handler om højfart typisk i byzoner.

De sidste antal af sigtelser er en kombination af påvirkethed, fart, kørsel uden hensyn til andre trafikanter og uagtsomt manddrab, oplyser Københavns Vestegns Politi.

”Høje hastigheder i byer, tårnhøje promiller og hensynsløse kørsler med fare for andres liv og førlighed er vanvittigt, og det kommer vi fortsat til at have et stærkt fokus på,” siger leder af færdselsafdelingen, politikommissær Claus Stoltenberg, Københavns Vestegns Politi.

Sidste voldsomme ulykke som følge af vanvidsbilisme i Københavns Vestegns Politikreds skete tirsdag aften i Taastrup, da en 27-årig mand i sin varevogn kørte ind i en 62-årig.

Den 62-årig afgik ved døden, og den 27-årige blev senere varetægtsfængslet for at have kørt i påvirket tilstand.