Vanvidsdrama: AGF vinder bronze efter vildt comeback mod Brøndby

AGF vandt søndag bronze efter et fabelagtigt comeback, hvor holdet kom tilbage fra 0-3 med ti mand

Der skal være bronzefest i Aarhus, efter at AGF søndag kom tilbage fra 0-3 til 3-3 på hjemmebane mod Brøndby i Superligaens sidste runde.

AGF blev tilmed reduceret til ti mand, og comebacket virkede helt umuligt, indtil aarhusianerne gik fuldstændig målamok i det sidste kvarter og scorede tre mål.

Viborg skulle få et bedre resultat end AGF for at fravriste aarhusianerne bronzen, hvilket holdet ikke gjorde med et 0-0-resultat mod FC Nordsjælland.

Brøndby slutter sæsonen som nummer fem.

Det var fra start et AGF-hold, der virkede nervøst og usikkert, og hvor spillerne virkede påvirkede af kampens vigtighed. Efter 11 minutter kom værterne bagud.

AGF-spillerne blev fanget højt på banen, og efter en lynhurtig Brøndby-omstilling kunne Mathias Kvistgaarden finde angrebsmakkeren Ohi Omoijuanfo bagerst i feltet, der let kunne bringe gæsterne foran.

Efter 36 minutter blev ondt værre for AGF. Midtbanespilleren Kevin Yakob nedlagde Brøndby-kantspilleren Nicolaj Vallys på en friløber og fik direkte rødt kort. På det efterfølgende frispark hamrede midtbanekrigeren Josip Radosevic bolden knaldhårdt i mål til 2-0.

Efter pausen satte Brøndby sig på spillet, og efter 67 minutter bragte de blå-gule sig yderligere foran, da Mathias Kvistgaarden fik en friløber og stensikkert sparkede bolden i mål.

Syv minutter senere fik AGF tændt en lille gnist. Den indskiftede angriber Jelle Duin fra kanten af feltet fremragende klaskede bolden op i målhjørnet. Og fem minutter efter kunne værterne juble igen.

Efter et VAR-gennemsyn blev der dømt straffespark og rødt kort til Brøndbys forsvarsspiller Kevin Mensah for hånd på bolden. Angrebsesset Patrick Mortensen sparkede straffesparket op i målhjørnet.

Fem minutter før tid blev vanvidscomebacket en realitet, da Jelle Duin få meter fra mål kunne sparke udligningen ind, der endte med at sikre bronzemedaljer til AGF.