Ung student forsvundet: Derfor ville de ro tværs over dyb sø

En 20-årig, nyudklækket student er på femte døgn forsvundet, efter han sammen med to kammerater ville sejle tværs over en dyb sø. Nu er politiet ude med oplysninger om, hvorfor vennerne ville ro over

En massiv eftersøgning af en 20-årig mand pågår nu på femte døgn i den 12 meter dybe Nørresø i Viborg.

Indtil videre har politiet benyttet sig af blandt andet helikopter, vandsøgningshunde, overfladesvømmere og dykkere i håbet om at finde den unge student, men metoderne har endnu ikke bragt held med sig.

Midt- og Vestjyllands Politi har til gengæld tidligere fundet to tomme kajakker og den studenterhue, som den 20-årige var iført, i søen. Politiet formoder også, at en af de to kajakker tilhørte den unge mand.

Tirsdag er der nye oplysninger fra politiet. Her lyder det blandt andet, at den 20-åriges to venner, der også sejlede ud i søen, ikke har hørt, at den unge student er faldet i vandet.

“Der er ikke noget at klandre drengene for, de har været meget åbne og ærlige,” siger Maria Jensen, der er politikommissær ved lokalpolitiet i Viborg, til TV Midtvest.

Politiet fortæller samtidig, at de tre drenge roede ud i søen, fordi de skulle over til fest på den anden side.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Politiet benytter søndag vandsøgningshunde i sagen

Politikommissær Maria Jensen fortæller onsdag, at eftersøgningsarbejdet er udfordrende for dykkerne, fordi der er utrolig dårlig sigtbarhed i søen med en masse siv, snavs, sand, jord og mudder.

Derudover er den dybe Nørresø i Viborg, hvor den unge mand er forsvundet, forbundet med den nærliggende Søndersø.

Søndersø er tidligere blevet afsøgt med helikopter, og der er i lørdags blevet sat en blokade op mellem de to søer, så intet kan flyde på tværs.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at eftersøgningen vil fortsætte i løbet af onsdag, og man efterfølgende vil gøre status for at finde ud af, hvor længe man kan fortsætte.

En besked er afsendt til mange borgere i et stort område i forbindelse med, at der er fundet colibakterier i deres drikkevand. Derfor opfordres borgere stærkt til at koge drikkevandet.