21-årig mister benet

En 21-årig mand var i kritisk tilstand og mistede benet efter knivoverfald. Nu droppes sigtelserne i sagen

Sent søndag aften den 26. februar 2023 var en 21-årig mand tæt på at miste sit liv efter et knivangreb på Skolebakken i Esbjerg.

Men nu oplyser anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi, at der ikke bliver nogen retssag mod to mænd, som var under mistanke for det livsfarlige knivoverfald i Esbjerg.

Som følge af overfaldet mistede offeret – en 21-årig mand – sit ene ben.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Alle billeder i artiklen er fra timerne efter knivstikkeriet

Politiet havde to mænd i kikkerten for overfaldet, der blev betegnet som drabsforsøg. De blev også varetægtsfængslet.

Men siden er de blevet løsladt, og sigtelserne droppes. Det oplyser anklagemyndigheden onsdag til Ritzau.

– Anklagemyndigheden hos Syd- og Sønderjyllands Politi har påtaleopgivet sagen, siger specialanklager Mathilde Pi Holst i en skriftlig udtalelse.

Påtaleopgivelsen er dog påklaget til Statsadvokaten, som skal vurdere, om der skal ses på sagen igen.

Knivstikkeriet fandt sted 26. februar 2023 på Skolebakken i Esbjerg. En 21-årig mand blev stukket flere gange. Han blev indlagt i kritisk tilstand, og hans ene ben endte med at blive amputeret.

Efterfølgende blev først en 28-årig mand anholdt, og senere også en 19-årig mand. De blev begge sigtet for drabsforsøg, men sagen er altså nu droppet.

Under hændelsen blev den 21-årige i første omgang forsøgt skudt med en pistol i en kælder under Tinghøjs Alle 27 i Esbjerg af mindst to gerningsmænd, før han blev overfaldet af dem på Skolebakken.

Efter det mislykkedes skuddrab er de to formodede gerningsmænd mistænkt for at være dem, der stod bag et knivstikkeriet mod samme 21-årig på Skolebakken.

Her blev han tildelt mange knivstik over hele kroppen. Flere af stikkene trængte blandt andet helt ind til lårbenet i den 21-åriges ben, hvilket ødelagde alle de vitale blodkar. Lægerne måtte efterfølgende opgive at redde den unge mands ben og amputere det, det oplyser JydskeVestkysten.

Han var i første omgang i kritisk tilstand, men er siden hen meldt uden for livsfare.

Flere ulovlige parkeringsafgifter er begyndt at se dagens lys. Der er nogle ting, du skal være ekstra opmærksom på. Det kan du se her.