31. jul. 2023 - 13:43

Ung mand i håndjern forsøgte at befri sin anholdte kammeratArkivfoto

En anholdt 17-årig forsøgte ved at skubbe en betjent at befri sin 16-årige kammerat fra politiet, da han også blev anholdt.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Annonce

Kl. 00.45 natten til lørdag kørte en hundepatrulje på Østre Ringvej i Roskilde, da de bemærkede en lille knallert, der slingrede midt på kørebanen.

De stoppede knallerten, som blev ført af en 17-årig ung mand fra Jylland, som var både påvirket af spiritus over det tilladte og af euforiserende stoffer. Han blev derfor sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve.

Mens politiet arbejdede på stedet, kom en bekendt til den 17-årige til stedet og begyndte at blande sig.

LÆS OGSÅ: Politiet efterlyser: To mænd begik flere indbrud i kommuners bygninger i weekenden

Han nægtede at forlade stedet, så en ekstra patrulje kom frem for at assistere hundepatruljen. Den forstyrrende unge mand – en 16-årig fra Roskilde – blev anholdt og taget med til afrusning i detentionen.

Annonce

Det fik den 17-årige unge mand til at reagere.

Selvom han var i håndjern, forsøgte han at befri den 16-årige fra patruljen. Det lykkedes ikke, men han gjorde et ihærdigt forsøg ved at prøve at vriste sig fri og skubbe kraftigt til betjenten, som måtte lægge ham ned.

Den 17-årige blev taget med og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han også blev sat til afrusning på politistationen.

Ud over sigtelsen for at køre påvirket blev den 17-årige også sigtet for at forsøge at lægge hindringer i vejen for politiet i forbindelse med anholdelsen af den 16-årige. Den 17-årige havde desuden ikke noget gyldigt knallertbevis, så det blev han også sigtet for.

Annonce

De to unge mænds værger blev orienteret om sagerne, og de blev begge løsladt nogle timer senere, da de var faldet til ro.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER