03. feb. 2024 - 19:11

Ung mand død på behandlingscenter

Illustrationsfoto


En 25-årig mand, som var indskrevet på Behandlingscenter Tjele, er død efter ved en fejl at have indtaget forkert medicin. Nu bliver behandlingscenteret tiltalt for uagtsomt manddrab

Det oplyser Statsadvokaten i Viborg.

Behandlingscenteret er helt konkret tiltalt for i perioden fra den 9. juni til den 10. juni 2020 at have været ansvarlig for den 25-årige patient, der afgik ved døden som følge af personalets fejlmedicinering og efterfølgende fejl behandling.

Statsadvokaten vurderer i den forbindelse, at det er de ansatte på behandlingscentret, der har forvoldt den 25-åriges død.

”Det er vores vurdering, at der kan føres bevis for, at det er den samlede mængde af fejl, som de ansatte på behandlingscentret begik, der forårsagede patientens død. Vi vurderer derfor, at det er rigtigst at rejse tiltale mod selskabet som juridisk person frem for mod enkelte personer,” siger statsadvokat Jakob Berger Nielsen, Statsadvokaten i Viborg.

Derfor beslutter Statsadvokaten i Viborg at indstille efterforskningen om uagtsomt manddrab mod to konkrete ansatte på behandlingscentret, der er en læge og en sygevagt.

”På baggrund af efterforskningen, herunder udtalelser fra Retslægerådet og Styrelsen for Patientsikkerhed, er det vores vurdering, at de fejl som personalet måtte have begået, selvstændigt indebærer en så lav grad af uagtsomhed, at der ikke er grundlag for at tiltale dem personligt,” siger Jakob Berger Nielsen.

Sagen vil blive rejst som en domsmandssag.

Det er på nuværende tidspunkt uklart, hvornår sagen kommer for retten.