Ung kvinde var overbevist om, at hun skulle voldtages af udenlandske mænd

En 22-årig kvinde blev med brug af vold tvunget ind på bagsædet af en bil af to udenlandske mænd. Meningen var, at den unge kvinde skulle voldtages – nu er to mænd dømt i sagen

“Der var et tidspunkt i bilen, hvor jeg troede, at jeg ikke kom ud. Og som en pige med to mænd, så var min tanke, at det blev en voldtægt.”

Det var en skrækkelig oplevelse, som en 22-årig kvinde natten til søndag den 30. oktober blev udsat for, da hun efter en bytur kom gående alene i krydset mellem H. P Hansens Vej og Rugvænget i Herning.

Her blev hun pludselig opsøgt af to udenlandske mænd, der med vold tvang hende ind på bagsædet af deres bil, efter de havde lavet en U-vending for at nærme sig hende.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddeldelse.

Inde på bilens bagsæde gjorde den 22-årige kvinde så stor modstand, at det til sidst lykkedes hende at vriste sig fri og komme ud med hjælp fra et vidne, der var ilet hende til hjælp.

Efter intens efterforskning lykkedes det politiet den 15. november at anholde og varetægtsfængsle en 21-årig mand og senere den 15. januar en 29-årig mand.

Sagen er tirsdag kulmineret med en dom ved Retten i Herning til begge mænd på to år og ni måneders fængsel. De er begge dømt for forsøg på frihedsberøvelse og for forsøg på voldtægt.

Dommen faldt efter den 22-årige kvinde grædende i retten havde fortalt, at hun var sikker på, hun skulle blive voldtaget.

“Der var et tidspunkt i bilen, hvor jeg troede, at jeg ikke kom ud. Og som en pige med to mænd, så var min tanke, at det blev en voldtægt. Og der var et øjeblik, hvor jeg tænkte, at jeg ligeså godt kunne forberede mig på, at det var det, der ville ske. Så det var jeg overbevist om, at det var det, der skulle ske,” sagde kvinden i retten i følge TV Midtvest.

Udover fængselsdommen blev begge mænd også udvist af Danmark for bestandig, oplyser anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

“Det er en alvorlig sag, som har været efterforsket grundigt lige fra start, og det er også det, vi ser resultatet af i dag”, siger anklager Line Amby Svensson, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Både den 21-årige mand og den 29-årige mand nægter sig skyldige i anklagen, men de erkender at have været på stedet.

Den 21-årige mand ankede til frifindelse, mens den 29-årige mand modtog sin dom.

En 14-årige pige er mandag blevet efterlyst af politiet, efter et alarmopkald fra pigens pårørende. Tirsdag er der dog gjort forfærdeligt fund, da pigen er blevet fundet død.

Illustrationsfoto