08. dec. 2021 - 8:44

Ung kvinde sigtet for at forfalske coronapasEn 25-årig kvinde blev mandag den 6. december sigtet for dokumentfalsk efter at have fremvist et falsk coronapas.

Kvinden fremviste sit falske coronapas på VIA University College – Campus Randers i Randers C, til en af skolens medarbejdere, som foretog et rutinetjek af de studerendes coronapas. Skolens medarbejder blev mistænksom, da hun så elevens screenshot af coronapasset, hvor det så ud til, at der var fiflet med datoen.

Herefter tog den pågældende medarbejder kontakt til sin leder, som herefter tog kontakt til den 25-årige kvinde. Den 25-årige kvinde erkendte, at hun havde fiflet med datoen på det screenshot, hun havde fremvist, men sagde, at hun nu havde slettet pågældende screenshot. Efter denne snak, tog lederen kontakt til politiet og bad den 25-årige kvinde vente på stedet, indtil politiet kom.

I den forbindelse bad lederen den 25-årige kvinde om at udlevere sit studiekort, mens de ventede på politiet. Kvinden afleverede sit kørekort i stedet, eftersom hun ikke havde sit studiekort på sig. Lederen tog mod kørekortet og vendte tilbage til sit kontor. Der gik dog ikke længe, før den 25-årige kvinde vendte tilbage til kontoret, hvor hun råbte, at hun ville have sit kørekort igen. Lederen forklarede kvinden, at hun ville få det tilbage, når politiet var ankommet.

Det var den 25-årige kvinde ikke tilfreds med og var både aggressiv og truende i sin adfærd overfor lederen, hvorfor hun blev fulgt udenfor. Efter dette optrin, forlod kvinden skolens område.

Sigtelse

Da politiet ankom til skolen kort tid efter, kvinden havde forladt skolen, afhørte de medarbejderen og lederen om episoden. De kørte herefter til den 25-årige kvindes adresse, hvor de traf hende. Her blev hun oplyst om, at hun var blevet sigtet for dokumentfalsk for at have fremvist et falsk coronapas.

Straffen for denne type dokumentfalsk vil typisk være mellem 20 og 40 dages betinget fængsel. Men eftersom der er tale om en straffelovsovertrædelse, som har relation til covid-19, så er det muligt, at den såkaldte dobbeltstraf kan finde anvendelse jf. straffelovens § 81 d.