23. mar. 2023 - 9:55

Uhyggelig sag: Dømt til syv år for at tisse på konen og brænde hende med cigaretterEn 38-årig mand er blevet idømt syv års fængsel for at voldtage og udsætte sin kone for pyskisk og fysisk vold. Det har Retten i Århus afgjort torsdag.

Den dømte har i en periode fra oktober 2020 til november 2021 udøvet grov nedværdigende opførsel overfor sin kone.

Annonce

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Adskillige gange, både dag og nat, er hun blevet sparket og slået i parrets lejlighed i Aarhus. Hendes hår er også blevet klippet af, og manden har slukket cigaretter på hendes krop, så hun fik brændemærker. 

LIGE NU LÆSER ANDRE: UNG MAND FÅR SEKS ÅR FOR KNIV STIK MOD TO TEENAGERE

Udover den fysiske vold er kvinden også blevet udsat for psykisk vold, hvor den 38-årige har beordret hende til at gå med tørklæde, forbudt hende at deltage i undervisning og og ved at have beordret hende til at sove på gulvet og sidde nøgen på gulvet i flere timer, mens han spyttede og tissede på hende. 

Han er også blevet dømt for at have truet kvinden med at dræbe hendes familie, hvis hun fortalte nogen noget.

Annonce

Truede overboen

I december 2021 blev den 38-årige anholdt, efter han havde truet overboen på livet, fordi han mistænkte, at hustruen havde en affære med ham.

“Det er en usædvanligt grov sag, og det er jo meget voldsomt, hvad kvinden har været udsat for over så lang en periode. Ud over den lange ubetingede fængselsstraf blev den 38-årige også dømt til at betale en erstatning på 200.000 kroner til kvinden. Det er en høj erstatning i forhold til praksis på området, så både fængselsstraf, udvisning og erstatning viser, hvor alvorligt retten har set på sagen, ” siger specialanklager Birgitte Ernst i pressemeddelelsen.

Den 38-årige, der er irakisk statsborger, blev udvist af landet for bestandigt. 

Annonce


ANDRE LÆSER OGSÅ