Udvist: To asylansøgere fængsles for voldtægt af 19-årig kvinde

Arkivfoto

En 19-årig kvinde blev en nat i januar trukket ind i en gyde i Herning midtby, hvor syriske asylansøgere forgreb sig på hende

To syriske mænd på henholdsvis 36 og 27 år er tirsdag ved Retten i Herning kendt skyldige i voldtægt og forsøg på voldtægt.

De idømmes fængsel i henholdsvis fire år og to et halvt år. Derudover udvises begge af Danmark for bestandig.

Det oplyser Retten i Herning på sin hjemmeside.

Den ældste – Hassan Hussein – er kendt skyldig i at have voldtaget en 19-årig kvinde i en gyde i Herning midtby om natten 21. januar 2023.

Voldtægten blev begået, mens den 27-årige holdt vagt uden for gyden.

Efterfølgende forsøgte den 27-årige også at voldtage offeret, mens Hassan Hussein holdt vagt. Men da nogen kom gående på gaden udenfor, blev han advaret og stoppede sit forehavende.

Anklager Mette Bech Olesen krævede under sagen begge udvist af landet, men gik efter “noget højere” fængselsstraffe, end de to mænd endte med at blive idømt, fortæller hun.

Hun lægger dog vægt på, at de begge blev dømt efter anklageskriftet.

– Det er tilfredsstillende, at de bliver fundet skyldige i den fulde tiltale. I forhold til fængselsstraffen havde jeg lagt mig noget højere, men der har retten fundet, at dette var niveauet, siger Mette Bech Olesen efter dommen.

Sagen er blevet ført som en nævningesag.

De seks nævninger og tre juridiske dommere var i retten enige om at kende de to mænd skyldige i henholdsvis voldtægt og forsøg på voldtægt.

Offeret var påvirket af alkohol, da hun blev voldtaget, og hun var ude af stand til at modsætte sig overfaldet.

Hun forsøgte dog at gøre modstand, da den 36-årige holdt hende fast og begik voldtægten, og hun gav gentagne gange udtryk for, at han skulle stoppe, har hun forklaret.

Under retssagen er det kommet frem, at politiet har fundet DNA fra den 36-årige mand i form af sæd både på kvindens krop, tøj og sko og på fliserne på gerningsstedet, skriver retten i sit domsresumé.

Der er til gengæld ikke fundet nogen DNA-spor fra hans 27-årige kammerat, har Herning Folkeblad tidligere skrevet. Han er kendt skyldig blandt andet på baggrund af videoovervågning fra stedet og kvindens forklaring i retten.

Ifølge Herning Folkeblad er de tiltalte asylansøgere med syrisk baggrund.

Mændene har været varetægtsfængslet siden 26. januar. De har gennem sagen begge nægtet sig skyldige.

Begge har tirsdag eftermiddag anket dommen til frifindelse.

/ritzau/