04. apr. 2022 - 17:33

Udskudt åbningsfejring af nærpolitistation blev stort tilløbsstykkeMange mennesker var dukket op på Kamillevej i Tårnby, da Københavns Politi mandag eftermiddag havde inviteret på en festlig eftermiddag, hvor de markerede åbningen af nærpolitistationen i Tårnby på Amager i København.

Dørene til nærpolitistationerne i Tårnby og Dragør skete den 24. januar, men fejringen af åbningen var blevet udskudt grundet coronasituationen i januar.

Hensigten med de nye nærpolitistationer i Tårnby og Dragør er, at politiet skal tættere på borgerne. Her vil man blandt andet have muligheden for personligt at anmelde forhold og få en snak med politiet.

Minister og borgmester på besøg

Festivitassen startede klokken 15:40 og blandt de deltagende var både justisminister Nick Hækkerup og Tårnbys borgmester Allan S. Andersen. Også politidirektør Anne Tønnes deltog.

Her fik borgerne i Tårnby mulighed for at hilse på de lokale betjente i området og mulighed for at se på både politibiler og motorcykler.

Det var især mange af de yngste fremmødte, som var meget interesseret i de tilbud, men også fik lov til at hilse på både politiheste og politihunde.

– Med nærpolitistationen er vi rykket tættere på borgerne særligt i Dragør og Tårnby, fordi de også her kan henvende sig personligt, når de vil tale med os. Det er et vigtigt skridt til at styrke trygheden i området, og derfor vil vi naturligvis gerne fejre åbningen sammen med borgerne, siger politidirektør Anne Tønnes.

Mere politi i gadebilledet

Den nye nærpolitistation holder åbent for personlige henvendelser 15 timer om ugen, fordelt på tre dage.

Mandag klokken 15-20, onsdag klokken 12-17 og fredag klokken 15-20.

Dog oplyser politiet, at betjente også vil være til stede gående, cyklende og i patruljebilerne udenfor åbningstiderne. Der er nemlig blevet tilført ekstra nærbetjente fra begyndelsen af året, som har base på Kamillevej i Tårnby, hvor nærpolitistationen ligger.

Her vil de have til opgave at supplere de patruljer, som allerede er i området, hvilket vil gøre politiet endnu mere synlige i gadebilledet, selvom der er lukket for personlige henvendelser på nærpolitistationen.

Ekspeditionen vil mandag holde almindelig åbent for borgerhenvendelser mellem klokken 15-20, men opfordrer borgere, som vil drøfte et følsomt emne, om at komme efter klokken 18, da man forventer, at der vil komme mange gæster til åbningen.

Program for dagen

Kl. 16.00: Politidirektør Anne Tønnes byder velkommen foran nærpolitistationen, hvorefter justitsminister Nick Hækkerup og borgmester i Tårnby Kommune Allan S. Andersen holder taler. 

Fra kl. 16.45: Der vil være mulighed for at se den nye ekspedition for interesserede borgere. 

Kl. 17.30-19.30: Borgerrådsmøde i politiets lokaler med fokus på, hvordan man styrker trygheden i Tårnby yderligere.