Udenlandsk mand voldtager ældre kvinde i kolonihavehus

Hans offer var en i dag 71-årige kvinde, som opholdt sig i sig kolonihavehus i en haveforening på Amager, da Trandafir-Raju Lacatus brød ind.

Mange indbrudstyve ville måske stikke af, når de opdagede, at nogen var hjemme. Men ikke Lacatus. I stedet for at flygte udsatte han kvinden for en hårdhændet behandling.

Flere gange blev hun slået i ansigtet, og han tvang hende derudover til at aflevere en halskæde, ligesom han tog flere andre værdigenstande med sig.

Oven i alt dette valgte Lacatus at voldtage den ældre kvinde – en gerning, han under afhøringen i retten i sidste uge dog nægtede.

– Hvis jeg havde gjort det, ville jeg kunne huske det. Men jeg husker ikke noget. Jeg hader den slags mennesker, som voldtager kvinder og børn, lød hans forklaring.

Men retten købte ikke den forklaring. DNA-spor og videoovervågning var nogle af de beviser, som anklager Tasi Nørskov-Jensen fremlagde for retten.

Fem et halvt års fængsel og udvisning af Danmark med et forbud om nogensinde igen at rejse ind i landet.

Sådan lyder dommen over 41-årige rumænske Lacatus, som fredag i Københavns Byret er blevet dømt for røveri og voldtægt.

Hun fortæller til Ritzau, at hun havde forlangt en straf på seks års fængsel, mens forsvarsadvokat Betina Hald Engmark bad retten om en mildere straf i omegnen af fire til fire et halvt år.

Advokat Engmark blev landskendt, da hun forsvarede drabs- og voldtægtsmanden Peter Langkjær Madsen i den såkaldte ubådssag om drabet på den svenske journalist Kim Wall.

Tasi Nørskov-Jensen er tilfreds med rettens afgørelse, og det er den dømte efter alt at dømme også. Ifølge anklageren tilkendegav han efter domsafsigelsen, at han ikke ønsker at anke.

Philip Westh er blevet kendt skyldig i drabet på Emilie Meng blandt andet, dommen afsiges snart. Læs om skyldskendelsen her.