Tyskland: Beruset bilist parkerede på jernbanespor: Strækning lukket i over to timer

En beruset bilist forårsagede en farlig situation på jernbanestrækningen Neumünster-Flensburg lørdag aften.

I nærheden af jernbaneoverskæringen “Quellental” kørte manden sin bil ind på skinnesporet og flygtede derefter til fods.
Anmeldelsen om bilen, der stod på banen, nåede frem til politiet omkring kl. 20.20 lørdag aften. Vidner havde set Opel’en, der kom fra Jerrishoe, stå på sporet og alarmerede betjentene. Den mørke Opel Insignia var næsten usynlig i mørket på det uoplyste jernbanespor.

“Lokomotivføreren af et nattog fra Sverige var stadig i stand til at genkende forhindringen i tide og foretage en nødbremsning”, oplyser Hanspeter Schwartz, pressetalsmand for forbundspolitiet.

Patruljevogne fra forbunds- og delstatspolitiet kørte straks til jernbaneovergangen med barrierer i gaden “Am Bahnerwald”.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ: ARBEJDSULYKKE: MAND OMKOMMET EFTER FALD FRA HØJT TRÆ VED VILLAVEJ

“I mellemtiden var føreren af Opel’en, som var fra Polen, flygtet fra ulykkesstedet til fods”, forklarer Hanspeter Schwartz. En patrulje fra statspolitiet kunne dog anholde den 50-årige i nærheden.
Betjentene foretog en alkoholtest på manden. Resultatet var 1,8 promille. Føreren blev taget med til politistationen, hvor der blev taget en blodprøve samme aften.

I mellemtiden var bjærgningsarbejdet i gang på den helt lukkede jernbanestrækning.
Et regionalt eksprestog, der kom fra Tarp, kunne passere ulykkesstedet med lav hastighed.

Herefter begyndte en bugseringstjeneste at fjerne bilen fra banen. Dette arbejde viste sig at være tidskrævende, da bjærgningstjenesten ikke kunne løfte køretøjet ud af sporbunden med en kran på grund af køreledningen. I stedet måtte Opel’en forsigtigt trækkes af skinnerne for ikke at beskadige sporbunden.5

Først efter kl. 22.30 kunne den dobbeltsporede strækning genåbnes efter en inspektion. Politiet havde ikke noget overblik over de aflyste og forsinkede togforbindelser lørdag aften.
Ifølge politiet vil den berusede chauffør blive retsforfulgt for farlig forstyrrelse af jernbanetrafikken samt for spirituskørsel.
Under arbejdet på ulykkesstedet blev vejen “Am Bahnerwald” også lukket helt i begge retninger.