Tyrkiet: Anhold Rasmus Paludan!

Tyrkiet vil have anholdt Rasmus Paludan p.g.a. hans koran-afbrændinger.

Det skriver tv2.dk med det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu som kilde.

Rasmus Paludan – der tidligere er dømt for racisme – har gjort sig bemærket ved bl.a. at afbrænde Koranen foran den tyrkiske ambassade i Sveriges hovedstad, Stockholm.

Det skete i januar i år.

LÆS OGSÅ: Hævn for Rasmus Paludan: Mehdi brænde Bibelen og Dannebrog

Rasmus Paludans handling er ikke ulovlig i Sverige, fordi den falder ind under ytringsfriheden. Den er til gengæld en stor anstødssten i visse muslimske lande, fordi de anser Koranen som hellig. Derfor er det i disse lande forbudt at foretage en afbrænding af bogen.

Sagen har kompliceret Sveriges optagelse i forsvarsalliancen NATO, fordi netop Tyrkiet – der er medlem af NATO – ikke har villet godkende Sveriges optagelse.

Det lykkedes ganske vist at få Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, til at gå med til at optage Sverige i forsvarsalliancen ved topmødet tidligere på denne måned. Denne optagelse skal dog først godkendes af det tyrkiske parlament, inden den kan træde i kraft.

LÆS OGSÅ: Politiet siger undskyld til Rasmus Paludan – og han skal have erstatning

Sverige og Danmark vil som udgangspunkt ikke kunne arrestere Rasmus Paludan, fordi hans handlinger som nævnt ikke er ulovlige efter svensk og dansk lov. En eventuel arrestation kan altså kun komme på tale, hvis Rasmus Paludan rejser til Tyrkiet.

Skulle dette komme til at ske, vil det formentlig også føre til en international krise, da Tyrkiet som nation ikke har jurisdiktion over handlinger, der er foretaget i for eksempel Sverige.