21. sep. 2022 - 14:03

Tungt bevæbnet politi ved shopping center: Melding om mand med pistolFlere politifolk med maskinpistoler har onsdag eftermiddag været til stede ved et storcenter i Valby efter anmeldelse af mand med pistol

Mange mennesker spærrede formentlig øjnene op onsdag eftermiddag, da tungt bevæbnet politiet indfandt sig ved shopping centret Spinderiet i Valby.

Politistyrken ankom til stedet efter en anmeldelse om en mand med en pistol klokken 12.34.

”Vi får en anmeldelse om, at en mand har en pistol i Spinderiet, og med den historik vi har med Field’s, sender vi en betydelig mængde politi til stedet,” fortæller vagtchefen hos Københavns Politi til Presse-foto.dk.

I Spinderiet møder politiet i første omgang ikke manden, men man får indsamlet overvågning, hvor man ser en mand med en våbenlignende genstand. Manden får Københavns Politi efterfølgende hurtigt identificeret, da han er fra nærområdet.

”Vi finder frem til ham, og det viser sig så, at der er tale om en hardball-pistol, som der er blevet forvekslet med en ægte pistol. Der er derfor ingen fare på færde,” oplyser vagtchefen.

SE OGSÅ: HØJRESVINGS-ULYKKE: KVINDE RAMT AF LASTBIL – HÅRDT KVÆSTET

Københavns Politi er efter episoden ude at bede danskerne være yderst opmærksomme på, hvordan man agerer med våbenlignende effekter i det offentlige rum, da politikredsen den seneste tid har oplevet flere eksempler på anmeldelser om personer med våben, hvor det så har vist sig at være legetøjsvåben.

“Når vi får en anmeldelse om en bevæbnet person, rykker vi talstærkt ud med det samme. Heldigvis er det ofte falsk alarm, men vi er nødt til at være på den sikre side,” siger leder af beredskabet i Københavns Politi, Peter Dahl og tilføjer:

“Vi har i den seneste tid set flere eksempler, hvor vi har fået anmeldelser om, at en person har vist en pistol frem eller ligefrem sigtet med den, hvor det efterfølgende har vist sig at være en ufarlig attrap. Men det kan være svært at se på afstand, og derfor beder vi om, at man tænker sig om, hvis man har våbenlignende genstande med udenfor.”

Peter Dahl understreger, at folk gør det helt rigtige i at ringe til politiet, hvis de ser en person bærer rundt på et skydevåben.

“Man skal altid ringe til os, hvis man ser en person med et våben i det offentlige rum, og man er bare det mindste i tvivl om, hvad der er tale om. I sådan en situation handler det altid om at være særlig forsigtig,” siger Peter Dahl.

“Det kan være en voldsom oplevelse, når man uventet bliver tilbageholdt og pacificeret af politiet, fordi der er mistanke om, at man er bevæbnet. Det er derfor, vi går ud på denne måde og beder borgerne om omtanke. Det er også en god idé at tale med sine børn om det, så de også er bevidste om, hvilke signaler man kan komme til at sende, og den utryghed det kan skabe hos andre,” siger Peter Dahl.