31. jan. 2022 - 22:33

Truede med pistollignende genstand efter tyveri i genbrugsbutikEt tyveri i en genbrugsforretning tog en voldsom drejning, da butiksbestyreren forsøgte at sætte en stopper for en tyveknægt.

Søndag eftermiddag fik en genbrugsbutik på Vestervej i Ebeltoft besøg af fire til fem unge mennesker. Men da gruppen forlod forretningen, lagde butiksbestyreren mærke til, at den ene af dem havde taget et metalskilt og gemt under jakken.

Derfor fulgte butiksbestyreren efter dem og fik fat i ham, der havde taget skiltet, som erkendte tyveriet og afleverede skiltet tilbage. Herefter bad butiksbestyreren den unge mand om at følge med ind i baglokalet, hvor han fik besked om, at tyveriet ville blive anmeldt til politiet. I baglokalet tog butiksbestyreren et billede af den unge mands ID og forviste ham fra stedet.

Det skriver Østjyllands Politi i deres døgnrapport.

En halv time senere kom manden tilbage til adressen i Ebeltoft i en bil, hvorfra han sad og kiggede ind i butikken. Da butiksbestyreren gik ud for at bede ham om at forlade stedet, bad den unge mand ham om at slette de billeder, han havde taget af hans ID.

Det nægtede butiksbestyreren, hvorefter han forsøgte at tage et billede af bilens nummerplade, hvilket fik den unge mand til at stige ud af bilen.

Da manden var steget ud af bilen, hev han ifølge butiksbestyreren en pistollignende genstand op.

Det fik butiksbestyreren til at trække sig ind i butikken igen og tilkalde politiet.

Kort efter anmeldelsen blev bilen stoppet af politiet. Her blev den 19-årige mandlige fører af bilen og en 14-årig pige, der sad på passagersædet, beordret at stige ud af bilen. Manden blev derefter anholdt og sigtet for butikstyveri samt trusler på livet.

Pistolen blev efterfølgende fundet på en anden adresse i Ebeltoft, hvor den 19-årige havde forsøgt at gemme den hos en kammerat. Det viste sig dog, at der blot var tale om en gasdrevet hardball-pistol.ANDRE LÆSER OGSÅ