17. sep. 2021 - 12:16

Treårig dreng død efter tragisk ulykke i børnehave på FynBlomster ved børnehaven Myreturen i Ullerslev ved Nyborg fredag formiddag

En treårig dreng er død af sine kvæstelser efter en alvorlig ulykke i naturbørnehaven Myretuen i Ullerslev ved Nyborg. 

Det oplyser Fyns Politi torsdag aften. 

Den treårige dreng blev kvæstet i en alvorlig ulykke på børnehavens udearealer onsdag eftermiddag. 

Ifølge Fyens Stiftstidendes reagerede personalet meget hurtigt. Der blev slået alarm ved at ringe 112, og personalet ydede førstehjælp til den treårige, som efterfølgende blev kørt på sygehuset OUH i Odense og indlagt til behandling. 

Men den tre-årige drengs liv kunne ikke reddes. 

Det var på naturbørnehaven Myreturens udearealer, at ulykken skete onsdag eftermiddag.

Mangler svar på omstændigheder for ulykken

Politiet skriver således om ulykken:

“Den 3-årige dreng, der onsdag eftermiddag var udsat for en ulykke i en daginstitution i Nyborg kommune, er afgået ved døden som følge af ulykken. Omstændighederne ved ulykken efterforskes fortsat. Der er p.t. ikke yderligere oplysninger i sagen.”

Hvordan den tragiske ulykke kunne ske, mangler vi altså fortsat svar på. Men torsdag fortalte direktør i Nyborg Kommune, Marianne Stentebjerg til Fyens Stiftstidende, at der var tale om et hændeligt uheld. 

“Der er ingen tvivl om, at det er en dybt ulykkelig hændelse, som berører os alle dybt,” sagde direktøren.

Kommunaldirektøren afviser samtidig spekulationer, om hvorvidt ulykken skyldes mangelfuld vedligeholdelse af og eftersyn med legeredskaberne i børnehaven. 

Rådhus flager på halvt

Torsdag aften flagede Nyborg rådhus på halvt af respekt for forældrene og de efterladte til den treårige.

Ifølge Fyens Stiftstidende var det en tydeligt påvirket borgmester i Nyborg, Kenneth Muhs (V), iført sort jakkesæt og med bøjet hoved, som stillede op til interview torsdag aften. Kun kort forinden havde han modtaget beskeden om, at den treårige var afgået ved døden. 

“Det er med dyb sorg, at vi har modtaget meddelelsen om, at den treårige dreng, der i går (onsdag, red.) var ude for en ulykke i naturbørnehaven Myretuen i Ullerslev, i dag er afgået ved døden. Min dybeste medfølelse og tanker går til familien og de efterladte. Mine tanker går også til børn, forældre og ansatte på institutionen, “ udtalte borgmesteren. 

Torsdag aften var alle medarbejdere i børnehaven kaldt sammen, hvor der også var kriseberedskab til stede. Samtidig har forældrene i børnehaven fået besked, om at det vil være muligt at kontakte psykologer. 

Fredag morgen vil der være psykologhjælp til rådighed i børnehaven – til børn og voksne. 

“Vi vil nu bruge de kommende dage på at gøre alt, hvad der står i vores magt, for at alle omkring institutionen – det være sig familier, pårørende og ansatte – kommer bedst muligt igennem denne helt ulykkelige situation,” sagde borgmester i Nyborg, Kenneth Muhs (V) til Fyens Stiftstidende.

“Det er vigtigt, at vi fortsætter den indsats, som vi har sat i værk. Det er det, vi vil fokusere på, og så vil vi ellers overlade den videre efterforskning til politiet”.ANDRE LÆSER OGSÅ