19. jan. 2023 - 10:31

Tre skyderier i Stockholm-området i nat – to af dem inden for ti minutterSvensk politi til stede ved lejlighedskomplekset i Husby

Natten til torsdag er der sket tre skyderier i Stockholm-området, hvor der er blevet skudt mod lejligheder og et hus

Kort efter klokken 02.00 modtog svensk politi en anmeldelse om et skyderi i et boligområde uden for Storvreta, der ligger omkring 100 kilometer nord for Stockholm.

Her blev en villa beskudt og ramt af flere skud.

“Der har været mennesker inde i huset, hvilket betyder, at episoden efterforskes som drabsforsøg. Personerne inde i huset har været i livsfare. Det er en yderst alvorlig forbrydelse,” siger Jonas Eronen, der pressetalsmand for politiet i regionen, til det svenske medie Expressen.

En nabo til villaen fortæller til samme medie, at størstedelen af beboerne i området er familier med børn, og at området normalt er utrolig roligt.

To skyderier inden for syv minutter

Omkring en time efter skyderiet ved Storvreta modtog svensk politi klokken 03.06 en anmeldelse om skyderi i et lejlighedskompleks i Farsta i de sydlige Stockholm.

Ved politiets ankomst til stedet kunne man konstatere, at der var affyret skyd ind i en lejlighed gennem døren ude fra opgangen.

“Lejligheden ligger et par etager oppe, så gerningsmanden er gået ind i opgangen og skudt igennem en lejlighed,” siger Ola Österling, talsmand for politiet i Stockholm, til Aftonbaldet.

Allerede klokken 03.13 var den gal igen, da politiet modtog en anmeldelse om skyderi i Husby, der er et distrikt i Stockholm.

Her var en gerningsmand via samme fremgangsmetode gået ind i en opgang og affyret flere skud ind i en lejlighed for derefter at flygte fra stedet, oplyser Ola Österling.

Ved ingen af skyderierne er nogen personer kommet til skade, men episoderne efterforskes indledningsvis som drabsforsøg

Svensk politi formoder, at begge skyderierne i Stockholm kan relateres til den seneste tids lignende, alvorlige forbrydelser i den svenske hovedstad.

En af de episoder er blandt andet onsdag nats bombeangreb mod et hotel i den nordlige del af Stockholm. Det kan du læse mere om her.

Svensk politi til stede ved lejlighedskomplekset i Husby
Svensk politi til stede ved lejlighedskomplekset i Husby


ANDRE LÆSER OGSÅ