12. jan. 2024 - 9:51

Tre kvinder lurede på flere hundrede danskere

Arkivfoto


Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har rejst tiltale mod tre kommunalt ansatte for at krænke private personers – eller det offentliges – ret ved uberettigede opslag i et offentligt datasystem.

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Der er tale om tre kvinder på henholdsvis 27, 46 og 61 år, som nu er blevet tiltalt i sager om registermisbrug. Ifølge anklageskriftet har kvinderne misbrugt deres stilling i det offentlige til uberettiget at søge oplysninger om andre personer frem i det kommunale datasystem SAPA.

Kvinderne er tiltalt for at tilgå oplysninger om blandt andet personnummer, navn, adresse, alder og civilstand i datasystemet uden at have nogen tjenstlig anledning til det.
Den 27-årige kvinde har ifølge anklageskriftet uberettiget søgt oplysninger på i alt 350 forskellige personer, den 46-årige kvinde er tiltalt for uretmæssigt at have slået 130 borgere op, mens den 61-årige kvinde ifølge anklageskriftet har søgt oplysninger på 203 forskellige borgere uden at have haft en arbejdsmæssig anledning til det.

Den ene tiltalte var på gerningstidspunktet ansat i Skive Kommune, mens de to øvrige var ansat i Viborg Kommune.

Sagerne vil blive ført ved byretten i Viborg, men er endnu ikke berammet. Anklagemyndigheden går efter at kvinderne får en bødestraf.