28. jul. 2023 - 13:24

Tre gange tricktyverier samme dag: Politiet mistænker mand og kvindeI løbet af torsdag eftermiddag og først på aftenen fik politiet tre anmeldelser om tricktyverier begået i hhv. Kalundborg, Holbæk og Roskilde, hvor der kan være et sammenfald med hensyn til de mistænkte ud fra bl.a. signalementet og fremgangsmåden.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Annonce

Kl. 15.57 anmeldte et par på 73 og 80 år fra Kalundborg, at en fremmed kvinde kl. ca. 15.30 havde henvendt sig og oplyst, at hun var fra ”varmeværket”. Kvinden havde fået lov til at komme ind og havde efterfølgende bedt parret om at følge med ud på badeværelset, hvor hun ville kontrollere vandet.

Efter nogle minutter anede parret uråd, og da den ene gik ud fra badeværelset, fandtes en fremmed mand liggende på gulvet i soveværelset. Det ældre par bortviste de to personer fra parrets bopæl. Intet var tilsyneladende stjålet.

LÆS OGSÅ: ‘Mistænkelig hændelse’: Politiet efterforsker med droner og hunde

Kl. 17.55 kom næste anmeldelse fra en 90-årig mand fra Holbæk, som kort forinden havde fået uventet besøg af en kvinde og en mand, der havde udgivet sig for at være VVS-medarbejdere. Mens kvinden fremførte kravet om at efterse vandinstallationen, gik manden rundt i den 90-åriges lejlighed og bankede på gulvet. Han åbnede også skabe og skuffer.

Til sidste anede den 90-årige uråd og fik de to fremmede ud af hans bopæl efter talrige opfordringer om at gå. Der er tilsyneladende heller ikke her blevet stjålet noget.

Annonce

Kl. 19.45 fik politiet den tredje anmeldelse fra en 92-årig kvinde fra Roskilde, der kl. ca. 19.00 havde fået uventet besøg af en kvinde, der udgav sig for at være fra hjemmehjælpen. Den 92-årige lukkede kvinden ind og blev holdt hen med en længere snak i stuen, indtil kvinden forlod stedet. Efterfølgende opdagede den 92-årige, at en anden person måtte have sneget sig uset ind. Soveværelset var under samtalen med kvinden blevet rodet igennem. Der var tilsyneladende heller ikke her blevet stjålet noget.

LÆS OGSÅ: Politiet forbereder sig: Koranafbrænding foran Islamisk Trossamfund

Den slags anses teknisk set for indbrud efter en skærpelse af straffeloven for år tilbage.

Politiet mener, at de tre sager kan kædes sammen.

Annonce

De har et signalement af de to, som de mener er gerningsmændene:

A: kvinde, 20-25 år, almindelig af bygning, brunlig hudfarve, sort hår, iført T-shirt og mørke cowboybukser. B: mand, 25-30 år, brunlig hudfarve, sort kort hår, iført mørk T-shirt og mørke bukser. Begge talte dansk.

LÆS OGSÅ: Knivstik ved højlys dag: Politiet har anholdt 22-årig mand

Politiet har ingen oplysninger om, hvordan de mistænkte kan have transporteret sig mellem de forskellige byer.

Kan man hjælpe, kan man ringe til politiet på 114.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER