28. jun. 2022 - 14:51

Trafikkaos i København: Stor vej spærretEfter der mandag aften blev spærret for biltrafik på H.C. Andersens Boulevard mellem Rådhuspladsen og Tietgensgade, hvor der er ved at blive gjort klar til 1. etape af Tour de France på fredag, der køres i den danske hovedstad, har der tirsdag været store trafikale problemer i midten af byen.

Det oplyser TV2 Lorry.

Selvom både politiet og Københavns Kommune havde varslet spærringerne længe før, de blev relevante, så lader det til, at mange bilister ikke har været opmærksomme på afspærringerne.

Derfor er mange bilister blevet fanget i køer hele vejen fra H.C. Andersens Boulevard og hele vejen ned til søerne, lyder det.

– Det går rigtig langsomt lige nu, og der vil være massiv kø i nogle timer frem, som det ser ud lige nu. Vores trafikfolk har målt på det, og man skal regne med en fordobling af sin rejsetid, hvis man skal den vej rundt, siger han til mediet.

– Folk kører ud i krydset uden at kunne komme igennem det, og det er med til at give endnu mere kø og kaos. Og udover at det forsinker trafikken endnu mere, så skaber det også farlige situationer for de mange cyklister, der skal køre slalom mellem bilerne for at passere, siger han videre.

Københavns Kommune opfordrer bilisterne til at finde alternative veje, hvis man vil undgå at sidde i kø.

– Jo længere ude, man drejer fra på H.C. Andersens Boulevard, desto hurtigere kommer man frem. Så opfordringen er helt klart, at man enten helt skal lade bilen stå eller finde en alternativ vej – for eksempel ved at tage Sjællandsbroen i stedet for Langebro.

Ud over afspærringerne, så er det ikke tilladt at standse eller parkere bilen mellem på H.C Andersens Boulevard Tietgensgade og Vesterbrogade den næste uge.

Spærringen af H.C. Andersens Boulevard ophører først den 4. juli.

Onsdag vil endnu flere veje omkring Rådhuspladsen blive afspærret mellem klokken 15 og 23.