03. nov. 2022 - 16:34

Toldere har fundet 600 kilo narko: Gemt i vinflasker og flæskestegPå godt syv måneder har toldere fundet og tilbageholdt 600 kilo narko. To af gangene, hvor man har fundet både kokain og hash, har det været gemt i vinflasker og en frossen flæskesteg.

Det oplyser Toldstyrelsen i en pressemeddelelse.

Udover kokain og hash, har man i perioden januar til og med juni, fundet 237 kilo af planten khat. Khat er en plante, som kan bruges som rusmiddel. Dermed er khat det rusmiddel, som man har fundet mest af , når smuglere har forsøgt at komme ind over grænsen til Danmark.

I perioden over de første syv måneder af 2022, har toldere tilbageholdt 41 ilo kokain, 103 kilo hash og 16 kilo amfetamin.

Og når smuglerne er kreative med at gemme de mange kilo narko, så har det en betydning for toldernes arbejde, fortæller kontroldirektør ved Toldstyrelsen Michael Lund.

“Vi ser ofte meget kreative måder at forsøge at smugle narkotika over grænsen. Derfor har vi i hele landet placeret toldere, der kontrollerer med hjælp fra hunde, skannere og konkrete risikovurderinger”, fortæller han.

De mange kilo narko er blevet fundet i flydende og i fast form. Det er både blevet fundet i lufthavne, containere på havne og i pakker og breve.