22. jan. 2023 - 11:39

Toldere finder 700.000 kroner i kontanter: Gemt blandt børnetøjEn mand har forsøgt at forlade Danmark gennem Københavns Lufthavn med over 700.000 kroner gemt mellem børnetøj og lommer i kufferten.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse lørdag formiddag.

»I bagagen lå der kager, tallerkner og børnetøj. Der blev fundet penge i samtlige stykker børnetøj, bukselommer og lommer i kufferten,« siger Mette Helmundt, funktionsleder i Toldstyrelsens kontrolenhed i Københavns Lufthavn.

Helt nøjagtigt havde manden gemt 727.212 kroner i sin indtjekkede baggage. Herefter blev politiet tilkaldt, og manden blev anholdt på stedet.

LIGE NU LÆSER ANDRE: KRAFTIG EKSPLOSION I BRØNSHØJ: NU HAR POLITIET FUNDET ÅRSAGEN

Toldstyrelsen har stoppet manden, da de har en konkret mistanke. Dette er standard proceduren for, når man stoppe en person.

Er der tale om store pengebeløb, som den rejsende ikke har oplyst myndighederne om, er der grund til at mistænke den rejsende for at have skaffet pengene gennem kriminel aktivitet.

I 2021 har toldere tilbage holdt 22 millioner kroner, som ikke var blevet oplyst til Toldstyrelsen.

Den rejsende, der blev anholdt mandag, vil nu blive afhørt af politiet, som også skal efterforske videre i sagen om det store kontantbeløb.ANDRE LÆSER OGSÅ