To ulve dræbt i trafikken

Illustrationsfoto

To ulve er i weekenden blevet dræbt i trafikken i det centrale Midtjylland.

Det skriver Naturhistorisk Museum i en pressemeddelelse, efter patologer ved Københavns Universitet har obduceret dyrene.

– Det var to sunde, flotte og velnærede dyr i god kondition, som er blevet dræbt øjeblikkeligt ved at blive påkørt af et køretøj. Det er tydeligvis et rent trafikdrab, for der var ingen sygdomstegn og absolut heller ingen tegn på anskydning, siger veterinærpatolog Tim Kåre Jensen i pressemeddelelsen.

Den ene ulv blev fundet i kanten af motortrafikvejen mellem Billund og Vejle, mens den anden lå ved Herning-Vejle Motorvejen mellem Brande og Arnborg.

Den ulv, der blev fundet på motortrafikvejen er en hanulv, der vurderes enten af have været en strejfende ulv eller fra et af revirerne i det central Midtjylland.

Det skriver Kent Olsen, der er videnskabelig chef og seniorforsker ved Nationalhistorisk Museum i Aarhus og leder for den nationale ulveovervågning

Han vurderer, at den trafikdræbte hunulv er en hvalp fra sommeren 2023.

– Hvalpene forlader ofte deres forældre i februar og marts, når de er knap et år gamle, og jeg vil tro, at denne hun er fra et af de ulvekuld, som blev født sidste år i enten Hovborg-reviret eller Skjern-reviret, siger Kent Olsen.

Ulvene har længe været debat i Danmark og for kort tid siden kom en politiker med en markant melding om ulvene i de danske skove.