To personer såret efter formodet skudangreb i Jerusalem

Jerusalem set fra oven – Foto: Google Maps

Tirsdag morgen flygtede en gerningsperson, efter at have skudt og såret to personer i det østlige Jerusalem

En person har skudt mod et køretøj i Jerusalem tirsdag morgen.

Det oplyser israelsk politi ifølge nyhedsbureauet Reuters.

To personer er såret, oplyser den israelske ambulancetjeneste. Politiet oplyser yderligere, at det leder efter en mistænkt gerningsperson.

Den israelske avis Haaretz skriver, at de to sårede er mænd på henholdsvis 48 og 50 år.

Begge er blevet bragt til behandling på hospitalet og anses for at være blevet “moderat” kvæstet, skriver Reuters.

Skyderiet fandt ifølge avisen sted i bydelen Sheikh Jarrah i det østlige Jerusalem.

Der har den seneste tid været øgede spændinger mellem israelere og palæstinensere. Derudover er fastemåneden ramadanen i år faldet sammen med jødernes pesach, hvilket også har bidraget til øgede spændinger.

Politiet formoder, at skuddene blev affyret fra en forbipasserende bil. Gerningspersonen flygtede ifølge Haaretz fra gerningsstedet.

I en separat hændelse er et hus i en kibbutz i det nordlige Israel blevet ramt i et skudangreb. Men der er ikke umiddelbart nogen sårede. Det oplyser Israels hær ifølge Reuters.

Derudover blev en 36-årig mand mandag såret i et knivangreb nær en israelsk bosættelse på Vestbredden, har det israelske militær oplyst. En kvindelig gerningsperson blev efterfølgende skudt, skriver avisen.

Israel erobrede Østjerusalem under seksdageskrigen i 1967 og annekterede området. Det er aldrig blevet anerkendt internationalt som israelsk territorium.

Palæstinenserne ønsker, at Østjerusalem skal være hovedstad i en fremtidig palæstinensisk stat. Israel anser på den anden side Østjerusalem for sammen med Vestjerusalem at være Israels “forenede hovedstad”.

/ritzau/