Tjente mindst 20 millioner som pimps i danske byer

Arkivfoto

Ved Retten i Odense er to mænd i dag blevet dømt skyldige i at stå bag et netværk, der anvendte ukrainske og russiske kvinder som prostituerede i flere danske byer

Lokaliteter i København, Aarhus og Odense – det var her, at en russisk og en lettisk statsborger tjente styrtende med penge på at bruge russiske og ukrainske kvinder til prostitution.

Den russiske mand, der er 30 år gammel og har været bosat i Danmark i 22 år, blev idømt 4,5 års fængsel og udvisning med indrejseforbud for bestandig – i hans dom indgår også forhold om handel med hash og kokain.

Den lettiske mand er 25 år gammel – han blev idømt 3,5 års fængsel og blev også udvist med indrejseforbud for bestandig.

‘Hos de tiltalte blev der derudover blandt andet konfiskeret 20 millioner kroner i skønnet udbytte. Desuden blev en Audi A6 konfiskeret,’ oplyser Fyns Politi.

“Jeg er meget tilfreds med, at retten har dømt de to hovedpersoner i den prostitutionsring, som Fyns Politi optrævlede sidste år. Jeg er også meget tilfreds med, at de to blev dømt for menneskehandel med hensyn til flere af de prostituerede kvinder. Der er tale om en ussel og grov udnyttelse af kvinder i en sårbar situation. Det er jeg glad for at straffenes længde afspejler,” fortæller anklager Jacob Thaarup

Fyns Politi oplyser endvidere, at en stor del af beviserne mod prostitutionsringen har været den interne kommunikation mellem bagmændene og de prostituerede kvinder. Det skete blandt andet via den russiske beskedapp Telegram.

SE OGSÅ: KNIVDRÆBT 27-ÅRIG RINGEDE SELV TIL ALARMCENTRALEN EFTER STIK I HJERTET

Der er ikke tegn på, at de udnyttede ukrainske kvinder er kommet til Danmark som flygtninge i forbindelse med den russiske invasion af Ukraine.

I alt blev tre mænd tilbage i maj 2022 i sagen, og to af dem er altså nu blevet dømt. De valgte begge at anke til frifindelse.

Fyns Politi oplyser ikke, hvor længe prostitutionsringen har stået på.