Tiltalt: Knivdræbt erhvervsmand skulle tales til fornuft

Hensigten med at sende nogen ud på Dragør Fort for at opsøge driftschef og erhvervsmand René Carstensen i januar 2022 var at tale med ham.

Det fortæller en 50-årig og tidligere fremtrædende Bandidos-profil i Københavns Byret onsdag. Sammen med to andre er han tiltalt for at have tilskyndet overfaldet på 54-årige René Carstensen. To er tiltalt for drabet.

– I yderste konsekvens skulle han have et par lussinger, siger den 50-årige.

– Jeg går ikke ud fra, at jeg fornærmer dig ved at sige, at du jo er kæmpestor. Hvorfor vælger du ikke selv at tage ud til René (Carstensen, red.) og tale med ham?, spørger anklageren.

Artiklen fortsætter under billedet

– Det ville jeg da også ønske, at jeg havde gjort, siger den 50-årige tiltalte.

Den 50-årige mand, der ifølge eget udsagn har haft “alle former for officielle titler” i Bandidos, har ganske rigtigt en massiv figur, der også rager højt op i luften.

Alligevel valgte han at sende to andre mænd ud for at tage “en kammeratlig samtale” med den nu afdøde René Carstensen på Dragør Fort den 22. januar 2023.

Da René Carstensen klokken 18.25 ankom til stedet, opsøgte to mænd ham, stak ham syv gange med kniv, slog ham 11 gange med en hammer og slog og sparkede ham. Den 54-årige døde af skaderne fra overfaldet.

Konflikten bundede ifølge Bandidos-profilen i en erhvervsstrid.