Annonce
Artiklen fortsætter efter annoncen
Presse-fotos.dk dækkede den 14. og 15. februar 2015 terrorangrebet mod Kulturhuset Krudttønden. Foto: Presse-fotos.dk

Den 14. og 15. februar 2015 lavede den 22-årige Omar El-Hussein et terrorangreb først i Kulturhuset Krudttønden på Østerbro og senere ved Synagogen i Krystalgade.

Ved angrebet på Krudttønden formodes det at have været den svenske muhammedtegner Lars Vilks som mål. Det endte dog med at, den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard der blev dræbt under første angreb.

Ved angrebet på Synagogen i Krystalgade var det formentligt de danske jøder der var målet. Her endte det med at være 37-årige Dan Uzan der blev slået ihjel. Under de to angreb, der begge blev begået af Omar El-Hussein, blev der i alt seks politimænd såret.

Krudttønden

Angrebet skete under et debatmøde med titlen ”Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed” der var arrangeret af Lars Vilks Komiteen.

Retsteknikkere arbejdede efter skudepisoden på gerningsstedet. Foto: Presse-fotos.dk

Kl 15.31 blev Kulturhuset Krudttønden beskudt af 28 skud fra en M95 automatriffel, mens fem politivåben blev affyret. Der var svenske politimænd til stede, fordi Lars Vilks tidligere havde modtaget dødstrusler efter at have afbilledet profeten Muhammed som en hund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På trods af det var Lars Vilks der formodede at være målet for angrebet, blev det Finn Nørgaard der blev dræbt i det han prøver at overmande gerningsmanden. Derudover blev fire betjente såret under angrebet.

Efter angrebet stjal gerningsmanden først en VW Polo, herefter tog han en taxi til Mjølnerparken på Nørrebro. Han opholdt sig i Mjølnerparken cirka 20 minutter, hvor han nåede at skifte tøj inden han tog mod synagogen i Krystalgade.

Synagogen i Krystalgade

Omkring kl. kvart over tolv den 15. februar lavede samme gerningsmand et terrorangreb på synagogen i Krystalgade. Under det her angreb blev to betjente ramt af skud, den ene i armen og den anden i benet.

Gerningsstedet blev bevogtet af politi med tunge våben. Foto: Presse-fotos.dk

Det formodede mål ved angrebet var formentligt de danske jøder, men det var Dan Uzan, som holdt vagt ved synagogen, blev skuddræbt efter skud til hoved.

Omar El-Hussein skydes og dræbes søndag morgen d. 15. februar af politiet. Foto: Presse-fotos.dk

Tidligt søndag morgen klokken 04:50 den 15. februar, blev Omar El-Hussein set af politiet på Svanevej. Da politiet råbte efter ham, skød han mod politiet. Politiet Aktionsstyrke besvarede ilden og Omar El-Hussein blev dræbt.

Artiklen fortsætter efter annoncen