04. nov. 2020 - 8:08

Tilbageblik: Højgravide Louise blev brutalt myrdetPolitimænd i Elverparken i Herlev (Foto: Presse-fotos.dk)

Den højgravide Louise Borglit var i slutningen af sin graviditet, da hun blev brutalt myrdet på en gåtur i Herlev. Fire år senere går gerningsmanden stadig rundt, ustraffet for mordet på Louise Borglit. Presse-fotos.dk var det første medie på gerningsstedet, tilbage i 2016.

I begyndelsen af november 2016 var den højgravide Louise Borglit klar og glædede sig til at gå på barsel. Louise Borglit var 32 år gammel og højgravid med en dreng, som hun kaldte ”Lille P”. Hun ville den 4. november 2016 ud på en gåtur med søsterens hund, Maggie, som enhver anden dag.

Politi i Elverparken efter drabet af Louise Borglit (Foto: Presse-fotos.dk)

Gåturen i Elverparken i Herlev, blev det sidste Louise Borglit foretog sig i sit alt for korte liv. Louise Borglit blev overfaldet af en mand der formodes at være mellem 28 og 30 år. Gerningsmanden tog den højgravide Louise Borglits liv med en skarp genstand omkring klokken 19:00. Undersøgelser indikerer der både kan være tale om en større kniv og økse.

Den 52-årige Michael Hudlebusch fandt den livløse kvinde og bad sin veninde ringe 112. Alarmcentralen modtog opkaldet klokken 19:14. Han begyndte omgående at udøve førstehjælp på den højgravide kvinde. Ambulanceredderne kom fem minutter efter og tog over for Michael Hudlebusch.

Afsøgning i Elverparken (Foto: Presse-fotos.dk)

På trods af ihærdige forsøg på at redde Louise Borglit, blev hun klokken 19:36 erklæret død. Død af forblødning, grundet de utallige knivstik. Liget blev løftet op på en båre og kørt til obduktion, herefter starter efterforskningen.

Denne efterforskning er stadig igangværende den dag i dag. Politiet har gennem de seneste fire år fået hjælp til efterforskningen fra borgere, militæret, specialtrænede soldater og mange flere. Gennem de seneste fire år har politiet fået tips fra offentligheden og grundigt efterforsket knap 100 personer. Politiet har ligeså modtaget utallige knive fra borgere, som borgerne har haft mistanke om muligvis kunne være mordvåbnet. Herudover har politiet gennemsøgt hele Elverparken i Herlev, men de fandt ikke det håbede bevismateriale.

Gerningsmanden fra den nu fire år gamle sag er stadig ikke fundet. Der er stadig en igangværende efterforskning og gerningsmanden formodes at være mellem 28 og 30 år gammel, cirka 180cm høj, tynd og beskrives som gylden i huden. Der er ikke fundet et konkret motiv for, hvorfor det var 32-årige Louise Borglit der skulle lade livet.

”Hun var bare sådan en livsglad pige der glædede sig til at blive mor, så hvorfor hende?”

Louise Borglits søster

Grundet grovheden og karakteren af denne sag, kan alle der var til stede den 4. november 2016 af ambulancefolk, politifolk og presse formentlig stadig huske sagen, den dag i dag.

Blomster i Elverparken til ære for Louise Borglit (Foto: Presse-fotos.dk)

Der blev i tiden efter holdt mindeoptog i Elverparken i Herlev, hvor flere end 1000 fakler lyste parken op. Der blev, efter et minuts stilhed, holdt tale af blandt andet Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen.