Tidligere brandleder tilstår i retten: Påsatte 55 brande

Arkivfoto

Tirsdag eftermiddag er en 51-årig tidligere brandleder blevet idømt tre års fængsel ved Retten i Kolding.

Den 51-årige mand har tilstået 55 brande påsatte brande i og omkring Egtved, der ligger mellem Kolding og Billund.

Manden forklaring er forgået bag lukkede døre, og derfor er det ikke til at vide, hvorfor manden har påsat brandene.

Anklagerens procedure var dog for åbne døre, og her kom det frem, at manden havde forklaret i retten, at han havde nogle familiemæssige problemer.

“Jeg mener ikke, det kan være formildende, at der har været knas i familielivet, og at det er det, der har fået ham til at antænde de her ildebrande, og at det i virkeligheden var et råb om hjælp”, sagde Bettina Lauridsen Wagner, der er anklager i sagen.

LIGE NU LÆSER ANDRE: CYKLIST PÅKØRT I KRYDS VED STORCENTER: AMBULANCE ANKOMMET

Brandstiftelserne er sket fra marts 2018, mens den seneste fandt sted i maj 2022. Dette er en skærpende omstændighed ifølge anklageren, som også påpegede, at brandmanden var velvidende om, at det kostede staten en del resurser at rykke ud til alle disse brande, som kunne være undgået.

Men mandens forsvarer lagde vægt på, at straffen skulle være en del kortere, da alle brandene var sket u naturen, hvor der ikke var fare for hverken mennesker eller dyr.

Dommeren lagde vægt på, at der trods alt ikke var nogen store økonomiske tab ved brandstiftelserne. Men derimod var dommeren enig i, at antallet af brandene var en skærpende omstændighed.

Nu skal manden tre år i fængsel, og han har mistet retten til at virke som brandmand.