Teenagere stikker af fra politiet: Grimme fund i bilen

Mandag morgen skulle være startet stille og roligt ud for de fleste mennesker. Weekenden er ovre, og hverdagens strabadser melder sig endnu en gang. Fire teenagere ville nok have ønsket, at ugen var startet på en lidt anden måde.

Klokken var kun blevet kvart i 10 mandag morgen, da politiet så en bil med en flok unge drenge i, og besluttede at de ville lave et rutinetjek.

Det var de mindreårige drenge tilsyneladende ikke enige i.

Da de kan se de blå blink i bagruden, så vælger de ikke at stoppe deres bil. Den 17-årige fører af bilen vælger at tage flugten, og forsøger at stikke af fra politiet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Arkivfoto

De er kommet kørende på Ivar Huitfeldtsvej i Køge, hvor de fortsætter gennem byen, da politiet forsøger at få dem bragt til standsning.

Det er da først da bilen med de unge drenge i når frem til Ågade, hvor bilen ikke kunne komme videre, at de unge drenge bliver tvunget til at standse bilen. De fire drenge forsøger herefter at flygte fra politiet til fods.

Politimændende havde fået de hurtige sko på til morgen, og de fik hurtigt stoppet de unge drenge, som viste sig ikke at have helt så rent mel i posen.

To unge mænd på 15 og 16 år fra Køge blev fundet i besiddelse af en peberspray, så de blev sigtet for at overtræde våbenloven. En ung mand fra Køge, som var passager i bilen, havde intet ulovligt på sig, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

En blot 17-årig dreng fra Korsør var føreren af bilen. Han viste sig at være påvirket af hash, og så kørte han desuden uden gyldigt kørekort.

Det var måske ikke uden grund at de unge drenge forsøgte at tage flugten. Politiet fandt 55 gram hash, tre hobbyknive, to baseballbat samt en stor flaske lattergas.

Den 17-årige blev sigtet for besiddelse af det hele, og anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. De sociale myndigheder, og de sigtedes forældre blev orienteret, da de alle er mindreårige.

Den 17-årige havde lånt bilen af en bekendt. Denne person kan nu se frem til en bøde, for at låne sin bil ud til en person uden kørekort.

De sigtede vil alle høre mere fra politiet senere.

I en anden sag er der nu godt nyt fra en hårdt ramt teenager