Teenager skudt på Vestegnen: Rocker dømt

En 26-årig mand er fredag idømt fængsel, mens tre andre er frifundet, efter at 18-årig blev skudt i benet

En 26-årig mand idømmes fem års fængsel, mens tre andre frifindes, i en sag hvor en 18-årig mand blev såret af skud i benet i Brøndby Strand.

Det oplyser Retten i Glostrup i en pressemeddelelse.

Et enigt nævningeting fandt det bevist, at den 26-årige havde det fornødne forsæt til at ramme den 18-årige med et skud, skriver retten.

De fire mænd har været anklaget efter straffelovens bestemmelse om grov vold samt besiddelse af et skarpladt skydevåben.

Men retten fandt det ikke tilstrækkeligt bevist, at de tre andre tiltalte vidste, at den 26-årige medbragte en skarpladt pistol, eller at han ville udøve den vold, der var omfattet af tiltalen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Alle billederne i artiklen er fra timerne efter skyderiet

Under sagen har den 26-årige erkendt at have besiddet og affyret pistolen to gange, men han har nægtet, at det havde været hensigten at ramme den 18-årige.

Tre af de fire mænd var medlemmer af Satudarah MC (som nu hedder Comanches MC), mens den fjerde var den 26-åriges storebror.

Skudepisode fandt sted i Brøndby Strand i januar 2023. Her blev den 18-årige såret af skud i benet ved episoden, som skete i nærheden af en kirke og et befærdet stisystem.

Politiet har tidligere oplyst, at det betragter sagen som et internt opgør i det kriminelle miljø.

Retten skriver, at skudepisoden skete som led i en bandekonflikt mellem Satudarah MC og en gruppering, som politiet betegnede som A26.

Det var anklagemyndighedens opfattelse, at den 18-årige og hans ven havde tilknytning til personer i A26, som i løbet af januar 2023 var blevet smidt ud af Satudarah MC.

Alle de fire tiltalte har i retten forklaret, at de mødtes på parkeringspladsen i Brøndby Strand, men at det ikke var med henblik på et overfald.

I strafudmålingen lægger retten vægt på, at pistolen var besiddet og affyret på et offentligt tilgængeligt område, hvor der færdedes andre mennesker.

Den 26-årige mand modtog dommen.

Han har været varetægtsfængslet i sagen siden marts 2023 og skal fortsat være varetægtsfængslet efter dommen, oplyser retten.

Vrede bilister har fredag tage sagen i egen hånd og har begået selvtægt i forsøget på at fjerne blokerende klimaaktivister fra kørebanen. Presse-fotos.dk var med på sidelinjen, mens akitvisterne blev skubbet væk og deres bannere blev taget.