Teenager iførte sig falsk pilottøj for gratis flyrejser

Illustrationsfoto

En teenager er blevet kendt skyldig i at iføre sig falsk pilottøj og snyde sig med på flere flyafgange i Københavns Lufthavn

Går den, så går den.

Noget i den retning må have gået igennem en 18-årig mands hjerne, da han tilbage i februar 2022 fik en – mere eller mindre – god ide, for at kunne snyde sig til gratis flyrejser.

I sagen har manden netop været stillet for en dommer i Københavns Byret, hvor han er blevet idømt 30 dages betinget fængsel for bedrageri og bedrageriforsøg.

Det oplyser anklagemyndigheden ved Københavns Politi på det sociale medie X.

Bedragerierne skete, da han på lovligvis indfandt sig i lufthavnen, hvor han iklædte sig falsk pilottøj og skaffede sig uberettiget adgang til personaleområder i Københavns Lufthavn.

Her fik han udleveret en sikkerhedsvest til brug for flypersonale, som han sammen med sit falske pilottøj brugte til at snyde sig med på to fly til Amsterdam, inden det lykkedes ham uden billet at komme med et tredje fly til Amsterdam.

Den 18-årige mand blev siden opdaget og sigtet i sagen – og altså nu kendt skyldig.

En anden teenager blev i nat alvorligt kvæstet efter en voldsom episode. Han blev senere fundet i hjælpeløs tilstand af forbipasserende. En 31-årig mand er i den forbindelse anholdt.